Alien Raiders (2008)

0

Nu va lasati indusi in eroare nici de poster si nici de titlu. Acest film e chiar mai bun decat pare la prima vedere. Daca si voi v-ati saturat de aceeasi ciorba reincalzita cu invazii si cu omuleti verzi si scary sau, din contra, monstrii ingrozitori gata sa distruga lumea, atunci poate Alien raiders va fi pe gustul vostru. Nu sunt navete spatiale, planete indepartate, experimente dubioase sau ceva de genul. De fapt, decorul e cat se poate de simplu, efectele speciale sunt utilizate putin, iar rezultatul este un film foarte credibil.

Alien Raiders 460x305 Alien Raiders (2008)

Totul incepe cu un supermarket aproape de ora inchiderii. Ii vedem pe tinerii care lucrau part-time pentru bani de buzunar, seful necinstit care profita de acestia, ultimii cumparatori care se grabesc spre casa, toate astea intr-un orasel uitat de lume. Sau poate ca nu. Ori chiar in acest cadru cat se poate de pasnic, un grup de oameni inarmati s-a decis sa asedieze magazinul. La inceput ai fi zis ca e pentru bani, dar curand afli ca ei cautau pe cineva anume folosindu-se de abilitatea speciala a unui membru in timp ce ceilalti tineau ostaticii la pamant cu armele lor. In general le spun personajelor pe nume, dar nu cred ca acum e cazul, caci nu asta e important. Conteaza doar viziunea regizorului si desfasurarea actiunii. Normal ca ostaticii nu au fost ascultatori si s-au decis ca nu e cazul sa coopereze, nici chiar dupa ce afla ca hotii nu erau de fapt hoti, ci ii cautau pe cei infectati cu un virus extraterestru. Lucrurile se complica considerabil datorita acestei necooperari, dar si datorita faptului ca personajul cu puterea deosebita, cel care ii detecta pe infectati, moare. Pe parcurs aflam exact cine sunt acesti vanatori de extraterestrii, pe cine cauta si ce metode folosesc.

alien raiders jeffrey licon loses finger 460x303 Alien Raiders (2008)

Toata actiunea filmului are loc in incinta acelui supermarket, cu cateva secvente scurte in parcare unde se adunasera masinile de politie. Cu toate astea, Alien raiders te tine in suspans: Ce cauta acesti vanatori? Cum reactioneaza ostaticii? Si, mai ales, cine este infectat? Aceste intrebari isi gasesc in mod strategic raspunsul pe tot parcursul filmului. Singurul lucru care m-a deranjat a fost felul in care au jucat actorii. Nu a fost rau, dar simt ca se putea mai bine. In rest, pentru o productie realizata aproape 100% intr-un magazin, Alien raiders a stiut cum sa sustina atentia publicului, a dus pana la capat tot ce a inceput, iar scena de final a fost foarte bine aleasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.