Afacerea Est (2016)

0

Doi bărbați din Republica Moldova vor să îmbogățească. Marian (Constantin Pușcașu) vrea să se căsătoarească cu Veronica și vrea să strângă bani de nuntă, iar Petro (Ion Sapdaru) vrea să-și cumpere o macara. Primul este un tip romantic, curtează femeia ca pe vremuri, cântă într-un cor care interpretează melodii în genul celor de la “Cântarea României”. Al doilea este descurcărețul prin definiție, omul pe care îl dai afară pe ușă și își intră pe geam, cel care încearcă să-și procure un avantaj cât de mic, chiar dacă acest lucru i-ar aduce de suferit pe termen lung. Petro e capabil de orice aranjament pentru a nu muri de foame chiar dacă combinațiile în care intră sunt la limita legii.
Cei doi pun la cale o afacere sigură. Cumpără 50 de mii de potcoave de la niște gruzini, cu un leu potcoava și doresc să le vândă cu 250 de mii de lei. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să livreze potcoavele în altă localitate. Destul de simplu, nu ? Nu și când este vorba de Marian și de Petro.

afacerea est 2 460x193 Afacerea Est (2016)

Igor Cobileanski spune o poveste foarte simplă, cu puține personaje, dar cu întâmplări memorabile. Sunt atinse teme mai vechi sau noi care au ținut agenda zilei, gen criza gripei aviare sau cea a migranților. Nu scapă de ochiul critic al regizorului nici polițiștii care închid ochii la infracțiuni pentru un preț corect sau care nu sunt foarte buni prieteni cu calculatorul, nici ipocrizia politicienilor aflați în campanie electorală. Avem parte și de câteva sfaturi pentru a scăpa de mahmureală sau cum să bei fără să te prindă poliția, toate fiind însă din categoria “nu faceți așa ceva acasă”.
Afacerea Est este o comedie amăruie despre viața unor oameni care încearcă să-și îndeplinească visurile. Deși acțiunea are loc în Republica Moldova, filmările au fost realizate în țara noastră, în mai multe județe aflate lângă București.

afacerea est 1 460x306 Afacerea Est (2016)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.