A Cat in Paris (2010)

1

Animațiile franțuzești nu încetează niciodată să mă surprindă. Poate pentru că păstrează acel aer ușor bizar și pentru că sunt de cele mai multe ori boeme și ascund multă esență. A Cat in Paris sau ,,Une vie de chat” s-a lansat la sfârșitul anului 2010 și a fost nominalizat la Oscar la categoria ,,Cel mai bun film animat” anul acesta. Și nu întâmplător pentru că este plină de un suspans credibil. Povestea se înlănțuie frumos și elegant, nu îi lipsește umorul specific și ilustrează o remarcantă atenție la detalii. Animația e realizată prin tehnica desenului, care se dovedește a fi destul de aparte și care impresionează prin coloristică. Totul se desfășoară într-un ritm alert, de la început până la sfârșit, fără să plictisească.

article vie chat 460x283 A Cat in Paris (2010)

Povestea ne aduce în prim plan, viața unei pisici adorabile pe nume Dino și se axează mai mult pe activitățile ei pe timp de noapte. Ea are dublu rol. Pe timp de zi stă la o familie a cărei fetiță o iubește și o îngrijește mereu, iar noaptea stăpânul ei este un hoț profesionist, incredibil de discret și abil, alături de care participă și îl ajută la jafuri. Din când în când, după câte un jaf îi aduce fetiței diferite achiziții, cum le este pisicilor specific să răsplătească, însă mama ei nu vede acest lucru cu ochi buni și devine suspicioasă. Destinul celor doi stăpâni se intersectează când într-o seară, fetiță mică Zoe, merge pe urmele pisicii, fiind ușor dornică de aventură pentru că mama ei oricum era prea implicată cu muncă ei de polițist. Din acel moment lucrurile se complică, apar personaje negative, iar acțiunea vă va capta cu totul, mai ales în anumite scene petrecute pe acoperișurile din Paris.

une vie de chat 2010 19150 1724673322 460x268 A Cat in Paris (2010)

Animația te învăluie într-o vrajă aparte fără să-ți dai seama. Abia după ce s-a terminat cât erai de implicat. V-ar putea părea o animație rudimentară având în vedere ce animații apar la ora actuală și la ce nivel, însă tocmai aspectul acesta o face specială. Soundtrackul nuanțează perfect scenele și trăirile interioare ale personajelor. Dialogul nu este foarte bogat, dar este atât cât îți este necesar să înțelegi tot ce se întâmplă. A demonstrat că nu a fost un grand prix, dar a fost un concurent puternic prin simplitatea și naturalețea lui. O animație care merită văzută cu siguranță!

Vzizioați trailer:

 

1 COMENTARIU

  1. Mi-ar placea ca atat animatiile cat si serialele,filmele sa frantuzesti sa fie mai mult promovate in tara!Nu numai cele americane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.