10 blockbustere in 2012

4

Dacă în anul 2011 a fost bătut recordul la categoria continuări cinematografice, respectiv numărul îngrijorător de 27, în 2012 sequel-urile și prequel-urile vor domina box office-ul, atât cel din România, cât și cel internațional. Multe dintre pelicule sunt așteptate cu sufletul la gură de către fani, dar vor fi întâmpinate cu scepticism de critici, pe când altele se bucură de susținerea ambelor părți. Iată top-ul blockbusterelor ce urmează să fie lansate în acest an.

1. The Dark Knight Rises

Ultima ecranizare a seriei, în regia lui Christopher Nolan, promite să depășească recordul stabilit de „The Dark Knight”, în urmă cu patru ani. Introducând două dintre cele mai cunoscute personaje negative din universul Batman, Catwoman (interpretat de Anne Hathaway) și Bane (Tom Hardy), realizatorii acestui film au asigurat o provocare, atât fizică, cât și psihică, pentru celebrul Bruce Wayne (Christian Bale). Evenimentele au loc la opt ani după moartea lui Harvey Dent, în orașul Gotham, care este zguduit de acțiunile violente ale unui nou criminal, care dispune de o forță incredibilă și de resurse intelectuale pe măsură. Pelicula va domina box office-ul pe perioada verii, având lansarea pe data de 20 iulie.


The Dark Knight Rises Bane vs. Batman header 460x252 10 blockbustere in 2012

2. The Hobbit: An Unexpected Journey

Un prequel la trilogia „Stăpânul inelelor”, filmul prezintă aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman), acompaniat de personaje consacrate precum Gandalf the Grey (Ian McKellen) și Gollum (Andy Serkis), dar și de o echipă de războinici pitici. Adăugând arahnide uriașe, dragoni și orci, călătoria epică pentru recucerirea tărâmului Erebor va avea premiera pe 14 decembrie 2012, cotinuarea, „There and Back Again”, lăsându-se așteptată până pe data de 13 demebrie 2013.

The Hobbit An Unexpected Journey Bilbo Baggins Martin Freeman 460x207 10 blockbustere in 2012

3. The Avengers

Pelicula care reunește unii dintre cei mai îndrăgiți super eroi ai universului Marvel, va fi cu siguranță unul dintre câștigătorii la box office din acest an. Bazându-se pe efecte speciale și pe prezența unor personaje precum Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans) și Black Widow (Scarlett Johansson), și cu un buget de 220 de milioane de dolari, „The Avengers” va fi lansat pe 4 mai.

the avenmgers 460x257 10 blockbustere in 2012

4. The Amazing Spider-Man

Andrew Garfield îi ia locul lui Tobey Maguire ca eroul adolescent, Spider-Man. Această ecranizare îl are ca personaj negativ pe Dr. Curt Connors (Rhys Ifans), și va oferi o privire de ansamblu asupra trecutului lui Peter Parker și a tatălui său. Fiind primul film din serie care este regizat de Marc Webb, și având attâtea schimbări la nivelul echipei, va fi interesant de urmărit dacă „The Amazing Spider-Man” va fi o ecranizare comparabilă cu cele precedente. Premiera va avea loc pe data de 6 iulie și probabil va domină încasările până la lansarea „The Dark Knight Rises”.

the amazing spider man poster 1 460x258 10 blockbustere in 2012

5. Ice Age: Continental Drift

O altă continuare care se anunță a fi unul dintre hiturile verii, „Continental Drift” îi va aduce înapoi pe Manny (Ray Romano), Sid (John Leguizamo), Diego (Denis Leary) și Ellie (Queen Latifah), dar va beneficia de vocile lui Jennifer Lopez (Shira) și Nicki Minaj (Hailey). Nu au fost date foarte multe informații despre acțiunea filmului, dar dacă posterul actual e un indiciu, Scrat va fi, încă o dată, în centrul atenției. Fanii trebuie să aștepte până pe 13 iulie pentru a putea urmări noile aventuri ale celei mai neobișnuite turme din istorie.

i1 085 020 350 460x195 10 blockbustere in 2012

6. Madagascar 3

Vara va începe cu cea de-a treia parte a poveștii animalelor sălbatice care au încântat publicul internațional. Ultima dată, Alex (Ben Stiller), Gloria (Jada Pinkett Smith), Marty (Chris Rock) și Melman (David Schwimmer) se aflau în Africa, înconjurați de maimuțe orgolioase și pinguini grandomani, dar acum vor să se întoarcă în New York. Ajutați de celelalte personaje, ei reușesc să părăsească continentul, dar nu ajung la destinația dorită. Filmul va fi lansat pe 15 iunie și promite doza deja cunoscută de umor.

Madagascar 3 1 460x252 10 blockbustere in 2012

7. The Hunger Games

Bazat pe operele cu același nume ale lui Suzanne Collins, filmul prezintă un scenariu post-apocaliptic, unde oamenii din clasele inferioare sunt obligați să participe, în fiecare an, la o cursă de supraviețuire pentru divertismentul conducătorilor.  De această dată, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), se oferă voluntar pentru acest tribut și se folosește de cunoștințele ei despre natură, precum și de abilitățile ei de manipulare pentru a putea rezista jocului. Mult așteptata ecranizare va fi lansată în România pe 23 martie.

movies the hunger games 02 460x305 10 blockbustere in 2012

8. American Pie: Reunion

Cea de-a opta parte a seriei „American Pie” va prezenta personajele originale în contextul reuniunii de liceu. Astfel, vom beneficia de prezența lui Jason Biggs (Jim Levenstein), Sean William Scott (Steve Stifler), Alyson Hannigan(Michelle Flaherty-Levenstein) și Tara Reid (Victoria Lathum), în reinterpretarea evenimentelor de acum 13 ani. Nostalgicii vor avea parte de umorul american specific pe 6 aprilie.

American Pie Reunion 3 460x306 10 blockbustere in 2012

9. Brave

Unul dintre puținele filme originale care vor avea succes, „Brave” prezintă aventurile prin care trece Merida (Kelly McDonald), o prințesă de origine scoțiană, în momentul în care sfidează tradiția și încearcă să își construiască propriul destin. Așa cum suntem obițnuiți de producțiile Pixar, pelicula va avea cu siguranță o latură morală accentuată și va oferi lecții de viață, accesibile atât copiilor cât și adulților. Producția va fi lansată pe 17 august și va încânta publicul, indiferent de vârstă.

brave merida hi res 460x192 10 blockbustere in 2012

10.  Wrath of the Titans

Sam Worthington revine în rolul lui Perseus în această continuare a filmului „Clash of the Titans”, fiind obligat să intervină în bătălia aprigă dintre zei și titani. Zeus (Liam Neeson), Hades (Ralph Fiennes) și Poseidon (Danny Huston) îl înfruntă pe Kronos, tatăl lor închis în abisul Tartarus, și nu mai pot depinde de venerarea muritorilor pentru a-și recăpăta puterile. Filmul va avea premiera pe 30 martie, și rămâne de văzut dacă va fi mai bun decât primul sau un eșec total, așa cum afirmă criticii.

sam worthington wrath of the titans image 460x306 10 blockbustere in 2012

4 COMENTARII

  1. Ice Age, Madagascar și noul Batman sunt pentru mine obligatorii.

    Grafica noului Dark Knight e umitoare (în trailer).

    Ice Age-ul ultim nu a fost excepțional, dar a meritat.

    Madagascar e un film cam slăbuț, dar, totuși, funny.

  2. Ma inscriu si eu pe lista celor care ard de nerabdare sa vada Ice Age: Continental Drift. Din pacate mai e mult pana in iulie, dar asteptam cuminiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.