Monsters (2010)

0

„Tomorrow we’ll be back to our seperate lives. In our like perfect suburban homes. Everything that we’ve been through it won’t matter anymore”

Referintele primite inainte recomandau filmul ca fiind original, suprinzator si diferit in esenta. Vin in completare cu o parere sincera: merita atentia unui cinefil care devoreaza filme mai putin cunoscute. Bugetul redus de 800 000 $ nu dimnueaza din calitatea filmului, pentru ca actingul este concludent. Unde mai pui ca echipa de productie a avut doar doi membri?  Multe secvente au fost turnate in unele locatii fara un acord primit, iar oamenii care intamplatior treceau in zona cand se filma au primit involuntar rolul de figuranti. Toate acestea nu fac decat sa confere filmului realism si veridicitate intr-o masura deranjanta.

monsters 1 460x258 Monsters (2010)

O sa spuneti ca nu aveti dispozitia necesara pentru inca un film apocaliptic. Filmul nu-si propune sa fie asta si este mai degraba la granita dintre „road movie” si „disaster movie”, o drama SF cu note de romantism. Stiu, are prea multe :))). Actorii sunt complet necunoscuti, insa ies din anonimat printr-o interpretare buna. Andrew Kaulder (Scoot McNairy), un fotograf care si-a facut o cariera din prezentarea masacrelor de dupa o invazie extraterestra, acceptă să o  escorteze  pe fiica sefului sau, Samantha (Whitney Able) acasa. Acestia vor trebui sa traveseze o zonă infestată a Mexicului către graniţa cu Statele Unite. Ceea ce nu iau in calcul este ca se vor avanta in locuri ce nu sunt controlate de armata si ca isi risca vietile, urmand un traseu periculos, dar care se va dovedi un pretext sa se cunoasca.

monsters 2 460x306 Monsters (2010)

Se insista foarte mult pe relatia ce se construieste intre protagonisti si insuficient pe impactul avut de invazie asupra omenirii- totusi nu incomodeaza asta. Mi-au placut foarte mult doua secvente. O data scenele ce surprind noua forma de viata, obligata  sa se adapteze Pamantului (vezi imaginea cu arborii). Spre final, inca o imagine de-a dreptul uimitoare: un ritual (va las pe voi sa descoperiti despre ce e vorba). Va spun doar ca frica face loc admiratiei. Ce poate fi reprosat: actiunea este statica si daca nu esti obisnuit cu o rulare inceata este posibil sa iti pierzi rabdarea. In cazul in care ii dati o sansa, astept parerea voastra. Sper sa va placa si sa ii recunoasteti meritele de a fi un film neconventional.

Vizionati trailer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.