Tormented (2009)

0

Greu de crezut, dar da, uneori realitatea ti se poate transforma intr-un joc plin de capcane, un rol riscant pe care esti nevoit sa ti-l asumi, o joaca pe care s-o poti sfarsi aruncand pana si ultimul as din maneca. Bineinteles, daca ai noroc de asa ceva. “Tormented” este un nume care, mai mult ca sigur, nu-ti spune multe. Nu se faleste cu cifre norocoase in box-office, nu a lansat trailer dupa trailer si nici distributia nu-i tocmai una aglomerata in mici ori mari vedete. Dar… Pentru mine, surpriza a fost placuta. Inca din momentul in care am facut cunostinta cu producatorii ecranizarii, sansa i-a fost data. Englezii isi pun amprenta, din nou, asupra unei istorisiri grosolane, dar pe cat de violenta, pe atat de tipica, din pacate.. Fara supravegherea adultilor, fara o ascunzatoare buna, dar si fara prea multa minte la bataie, suna bine?

Se stie foarte bine cum sta treaba cu ierarhia in scoli: elevii populari starnesc admiratia si manuiesc regulile dupa bunul plac, iar tocilarii trebuie sa-si gaseasca propriul loc, indiferent de situatie si personaj. Cale de mijloc? Nu prea. Controversele se nasc de la moartea stupida a lui Darren Mullet, un student care alege cel mai usor drum spre iesire: sinuciderea.

tormented_xl_04--film-A

Si da, spre nefericirea lui, el fusese tinta tuturor glumelor si batjocurilor scolii. Astmatic dar si supraponderal, baiatul era indragostit de presedinta consiliulului elevilor, Justine. Dupa moartea sa, fata se imprieteneste cu Alexis, unul dintre baietii din gasca celor populari. Astfel va ramane doar un pas pana cand Justine sa defileze in fata celorlalti drept unul ca ei. Nu mult va dura bucuria, caci lucruri ciudate se-ntampla si se vor mai intampla pe culoarele scolii…

3tormented-rtevi-445x295

Ironic, il putem cataloga drept un fel de Razbunarea Tocilarilor- varianta sangeroasa, dar faptele si realitatea sunt mult prea adanci cat se nu putem permite un jonglat cu glume ieftine. Prin scolile de la noi, treburile (nu cred) ca stau atat de groaznic, dar cu siguranta ne putem aminti de cate-o portie de umilinta din partea unui gigant cu doua clase inaintea noastra. Si probabil doar o adevarata scena macabra (cea din mintea noastra) cu un el si un tu biruitor  ti-ar fi adus demnitatea inapoi. Cati pumni n-am fi impartit batausilor scolii? Ei bine, aici ideea de macel capata viata, baiatul reusind sa-si razbune intreagul ciclu de suferinta. Sange peste tot, scene si idei de-a dreptul reusite, dar si cat de meschini putem fi uneori, la asta sa va asteptati cu “Tormented”.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.