Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

0

Toata lumea din familia noastra 2012 460x258 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Sambata, 14 iulie 2012, lungmetrajul Toata lumea din familia noastra, in regia lui Radu Jude, a castigat Inima orasului Sarajevo, marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo (6 – 14 iulie 2012). De asemenea, la acest festival au mai fost premiate trei pelicule romanesti: documentarul Turn Off the Lights (regia: Ivana Mladenovic), scurtmetrajul Tatal meu e cel mai tare (regia: Radu Potcoava) si proiectul Totonel (regia: Alexander Nanau).

toata lumea din familia noastra 585008l imagine 460x306 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Pelicula Toata lumea din familia noastra trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu, Gabriel Spahiu,Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

toata lumea1 460x281 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin 2012. Toata lumea din familia noastra este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude dupa Cea mai fericita fata din lume, care a obtinut premiul CICAE la Berlinala in 2009.

turn off1 460x275 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Turn Off the Lights, regizat de Ivana Mladenovic, a castigat premiul Inima orasului Sarajevo pentru Cel mai bun documentar. Filmul a avut premiera mondiala in aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

turnoff2 460x258 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Turn Off the Lights prezinta povestea a trei barbati care, dupa ce au petrecut cativa ani in inchisoare, incep sa redescopere realitatile vietii in libertate, marcate de agresiuni si excese, in comunitatea de tigani in care traiesc. Printre ei se afla Alex, un personaj captivant, care are o atitudine deranjant de blazata fata de violenta, femei si vina. Potrivit The Hollywood Reporter, acest documentar ofera o imagine inedita prin raritatea ei asupra culturii romilor in societatea contemporana. Alex si fostii lui colegi de inchisoare reusesc sa se impace cu lumea exterioara, in ciuda dilemelor de moralitate cu care se confrunta.

tatal meu e cel mai tare11 Toata lumea din familia noastra, de Radu Jude, marele castigator la Festivalul de Film de la Sarajevo

Scurtmetrajul Tatal meu e cel mai tare, in regia lui Radu Potcoava, a castigat un premiu special al juriului. Filmul prezinta viata unei familii din cartierul Colentina, macinata de probleme financiare. Tavi (Gavril Patru) si Cati (Ioana Flora) sunt pe punctul de a pierde apartamentul in care locuiesc, din cauza datoriilor. Andrei, unicul lor fiu, este intr-o perioada de rebeliune si nimereste in cele mai periculoase anturaje. Tavi il surprinde cu un interlop si este nevoit sa intervina, chiar daca acest lucru presupune sa apeleze la cei mai mari mafioti, pentru care, in tinerete, Tavi a facut inchisoare, si sa isi puna familia in pericol.

Proiectul Totonel de Alexander Nanau a primit mentiunea speciala a juriului din sectiunea Work in Progress.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.