[Jurnal de TIFF] Filmul: Cea mai fericita fata din lume

4

The happiest Girl in the world

100 de minute
Proiectie in cadrul Zilelor Filmului Romanesc.
Regia: Radu Jude
Actori: Andreea Bosneag, Serban Pavlu, Vasile Muraru, Andi Vasluianu

cea mai fericita [Jurnal de TIFF] Filmul: Cea mai fericita fata din lumeAm inceput maratonul filmelor la TIFF cu o productie romaneasca din cadrul Zilelor Filmului Romanesc. In regia lui Radu Jude filmul, desi un lungmetraj de 100 de minute, are o distributie scurta, cel mai cunoscut actor prezent pe lista cast-ului fiind Vasile Muraru. Sala a fost plina la vizionarea filmului, dar acest lucru nu m-a mirat foarte tare deoarece am inteles ca sala cinematografului Republica a fost plina mai tot timpul, indiferent de filmul ce a rulat.

Povestea filmului

Clasic romaneasca. O fata, Delia, castiga, la un concurs, un Logan Break, iar pentru a intra in posesia lui trebuie sa participe intr-un spot publicitar, spot facut pentru produsul respectiv (un suc). Ea vine cu parintii de departe, de undeva din judetul Hunedoara tocmai pana in Bucuresti, platoul de filmare fiind in Piata Universitatii. Aici incepe sa filmeze reclama in care trebuie sa spuna replica “sunt cea mai fericita si norocoasa fata din lume”, de unde si numele filmului. Problema este ca, chiar daca a castigat o masina doar prin simplul fapt ca a trimis 3 etichete la un concurs, nu este deloc fericita. Parintii ei, oameni tipici, vor sa o convinga sa vanda masina imediat ce pic 05 300x199 [Jurnal de TIFF] Filmul: Cea mai fericita fata din lumeintra in posesia ei, iar ea nu este de aceeasi parere…

Pareri subiective

Filmul este bunicel (la iesirea din sala i-am acordat 3 stele din cele 5 care erau pe chestionarul respectiv), dar nu impresioneaza. Are cateva replici si faze comice, dar nu are un final extraordinar, asa cum ma gandesc ca toata lumea astepta. Cea mai interesanta faza a filmului este cea in care clientul reclamei hotaraste ca sucul este prea galben, iar producatorii se gandesc sa toarne cola ca sa-i dea o culoare portocalie. M-a dezmagit limbajul vulgar din partea de final (nu cel din limbajul general), parte a filmului care, in opinia mea, era mai bine sa lipeasca.

Bonus

p1080786 1 [Jurnal de TIFF] Filmul: Cea mai fericita fata din lume

Dupa terminarea filmului, pe scena au urcat producatoarea lui, dar si actrita principala, Andreea Bosneag. Producatoarea filmului a spus ca productia a fost deja contractat de o televiziune japoneza si ca publicul occidental a ramas surprins de realismul cadrelor in care apare echipa de filmare a reclamei. V-am lasat, am scris articolul repede din holul Cinema Republica. Acum fug la “Politist, adjectiv“.

p1080800 [Jurnal de TIFF] Filmul: Cea mai fericita fata din lume

Trailer film

4 COMENTARII

  1. […] Lampa cu caciula si Alexandra, castigatoare a numeroase premii. Lungmetrajul sau de debut, Cea mai fericita fata din lume, a castigat premiul FIPRESCI la Sofia IFF si IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.