The Way Way Back (2013)

0

The Way Way Back este un film despre o familie disfuncțională, o temă preferată a realizatorilor americani. Producția este una neașteptat de închegată și cu un farmec aparte având în vedere că este realizată de două persoane aflate la debutul în scenaristică și regie. Actorii Nat Faxon și Jim Rash au scris și regizat împreună acest film, dar nu s-au oprit aici, au și jucat în el, având două roluri mărunte, dar amuzante. Nu aveți cum să-i ratați. The Way Way Back este un film independent, cu un buget de numai cinci milioane de dolari, care a reușit să strângă până în prezent de vreo cinci ori suma investită.

the way way back 2 460x306 The Way Way Back (2013)

Duncan (Liam James) este un băiat de 14 ani, pleacă în vacanța de vară cu mama sa (Toni Collette), cu Trent (Steve Carell), prietenul mamei sale și cu fata acestuia. Se anunțau câteva săptămâni foarte grele pentru el deoarece relația cu prietenul mamei era una tensionată, nu-l putea suporta pe individ și încerca să-l evite pe cât posibil, iar cu fata acestuia nu avea nicio legătură, erau mult prea diferiți și niciunul nu făcea eforturi de apropiere. Duncan încerca să își facă de lucru cât era ziua de lungă și să nu stea prea mult cu ai lui, pleca în plimbări prin orășelul respectiv, mai trecea și pe la plajă. Într-una din zile îl cunoaște pe Owen (Sam Rockwell) managerul unui parc acvatic, care cu mult umor încearcă să ajungă la sufletul lui Duncan. Pentru a-i da o preocupare, Owen îl angajează pe Duncan la parcul acvatic, îl ajută să se integreze și încearcă să-i ofere diverse sfaturi. Era exact evadarea de care avea nevoie Duncan.

the way way back 3 460x306 The Way Way Back (2013)

Liam James își face loc printre numele mari din distribuție și reușește să fie foarte credibil în acest rol de băiat cu probleme care nu prea vede ieșirea din situația dificilă în care se află. Steve Carell joacă un personaj care te enervează încă de la prima secvență, iar până la final reușește chiar să te facă să-l urăști. Nu este unul din rolurile sale comice, dimpotrivă. Toni Collette e mama împărțită între fiu și noul iubit care vrea ca totul să fie bine pentru toți, tolerând anumite ieșiri ale bărbatului doar pentru a nu-l pierde, dar îndepărtându-și fiul în același timp. Dar personajul care îți va merge la suflet este cel jucat de Sam Rockwell. Este dezinvolt, pus mereu pe glume, vesel, parcă nu prea îți vine să-l iei în serios, dar sub aparenta sa neimplicare este un om pe care te poți baza la greu.
The Way Way Back este în primul rând un film despre prietenie, care prezintă începutul maturizării unui tânăr, îmbinând cu succes scenele comice cu secvențele dramatice, dar și o poveste amară despre familii destrămate și problemele lor.

Vizionați trailer:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.