La Sconosciuta (2006)

1

 “When you fall and you don’t know who pushed you…..take it out on the first you meet, but never on yourself.”

O producție italiană enigmatică, care va bântui majoritatea spectatorilor deciși să finalizeze parcurgerea evenimentelor. “La Sconosciuta” este un film psihologic desenat in mister şi suspans, regizat de Giuseppe Tornatore, responsabil de altă creaţie cinematografică valoroasă, respectiv „Malena”. Actriţa de origine rusă, Kseniya Rappoport, protagonista (sau antagonista, depinde cum vă raportaţi personajului) a fost nevoită să învețe limba italiană pe masură ce pelicula era turnată pe parcursul celor câteva luni. A izbutit inegalabil o reprezentare tulburătoare, remarcabilă pentru prestaţia sa.

Dacă sunteți în căutarea unui film de artă, atunci pelicula de faţă are toate ingredientele necesare în a-ţi da insomnii și demonstrează, dacă mai era nevoie, că italienii se pricep să facă filme, și incă unele bune.

Sconosciuta La 1 460x296 La Sconosciuta (2006)

Primele imagini creionează lumea dură a prostituției, însă contrar așteptărilor, nu pe asta își concentrează regizorul direcția. Acțiunea, deloc liniară poate fi greu reconstituită în cuvinte, astfel că imaginile urmărite schițează cel mai bine epopeea dramatică. Odată cu personajul principal- Necunoscuta, (o femeie hotărâtă să își îngroape trecutul într-o încercare disperată de a-și găsi salvarea) afli detalii cutremurătoare. Avem o familie model în care își face intrarea în mod intenționat sau nu, o femeie care ascunde un secret sfâșietor, secret care va fi relevat nu înainte de a oferi cu detalii care mișcă și cel mai insensibil om, trăirile sale de dinainte de a ajunge aici. Dacă are un motiv pentru care a ales această familie, pentru a o cunoaște va fi greu de intuit până spre sfârșitul filmului, astfel că nici cel mai avizat cinefil nu va recunoaște motivul ascuns.

la sconosciuta 460x291 La Sconosciuta (2006)

Filmul stă pe întreaga durată suspendat de un fir subțire gata să se rupă în orice clipă, pentru că nu știi la ce să te mai aștepți. Atinge teme de actualitate, teme care fac parte din viața noastră, de care avem cunoștință dar pe care preferăm să le ignorăm doar pentru că nu ne afectează pe noi sau cei pe care îi iubim. Mix-ul dintre trecut si prezent este năucitor, la un moment dat fiind chiar contrariat pentru că personaje total diferite se plimbă prin faţa ochilor tăi şi par a te cufunda într-un peisaj care adăpostește mii de chipuri fără rezonanţă. Vei fi plăcut surpins să vezi că Giuseppe Tornatore a ştiut cum să îti capteze atenţia. Drama abundă în scene violente, abuzuri şi umilinţe redate fără cenzură, făcând din cel mai bun film străin al anului 2006, unul de referinţă care merită urmărit şi ulterior recomandat. Michele Placido, comisarul Corrado Cattani din serialul TV, devenit legendă „La Piovra” ( „Caracatiţa”), este in “La Sconosciuta”, o brută care intră intr-un rol scandalos, onorat ireproșabil.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.