The Butler (2013)

0

The Butler este al patrulea film al lui Lee Daniels după Shadowboxer, Precious și The Paperboy. Cum nu am văzut niciunul din cele menționate anterior, aș putea spune că opinia mea pornește de la zero în cazul acestei producții. Mulți deja au început să speculeze că va câștiga un Oscar însă nu cred că este cazul. The Butler este un film cuminte și interesant, dar chiar și o nominalizare ar întinde puțin coarda.

lee daniels the butler 850843l e1385571996855 The Butler (2013)

Filmul povestește istoria lui Cecil Gaines (Forest Whitaker), majordom la Casa Albă pentru 8 președinți diferiți. Crescut pe plantațile de bumbac, acesta este învățat să lucreze în casă după ce proprietarul plantației îi împușcă tatăl. Cu o mamă care își pierde mințile după incident, Cecil decide să plece de pe plantație. Toată viața lui de apoi a fost în slujba albilor, pentru a își întreține familia și pentru ca băieții lui să nu cunoască plantațiile de bumbac. La Casa Albă acesta este martorul schimbărilor sociale și politice în care vrând nevrând copiii lui se regăsesc în prim plan.

lee daniels the butler 779895l e1385572031571 The Butler (2013)

Filmul este o paradă de nume cunoscute care dispar de pe ecran la fel de repede precum au apărut. Robin Williams, John Cusack, Liev Schreiber, Alan Rickman, Vanessa Redgrave, Jane Fonda, James Marsden, Alex Pettyfer, Mariah Carrey, Lenny Kravitz și am cam pierdut șirul; este un joc constant de „ghici cine e actorul”. Oprah Winfrey și Cuba Gooding Jr. însă primesc mai multe minute pe ecran decât restul. Evoluția socială a Statelor Unite în ceea ce privește ura rasială va fi întotdeauna un subiect de film, și unul emoționant cu fiecare ecranizare. Scenariul nu spune o poveste pe care nu o cunoaștem deja, și doar pentru că unghiul din care aceasta este privită se schimbă, nu face filmul să fie mai interesant ci doar diferit. Performanțele actorilor salvează producția însă nicăieri suficient de mult cât să merite vreun Oscar. Filmul va putea fi vizionat pe marile ecrane începând cu 29 noiembrie.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.