The Losers (2010)

5

Hell ‘yeah! Chiar era şi timpul sã mai vedem ceva mişto din partea scenariilor cu exploziv, muniţii şi multa alergaturã. Şi deşi mulţi nu se aratã încântaţi de rezultat ori prestaţii, de aceastã datã, eu zic sã faceţi abstracţie. “The Losers”, film venit dintr-o viziune proprie a regizorului Sylvain White, îşi gãsise iniţial suportul în cartea de benzi desenate a lui Andy Diggle. Acum cã am stabilit cine şi cum i-a “nãscut” pe loserşi, sã-i şi punem la treabã: un Jeffrey Dean Morgan pe care am încetat sã-l mai confund cu Bardem (Javier), Zoe Saldana aflatã într-un limelight mişto pentru rolul lui Neytiri din “Avatar”, Chris Evans în ipostazã de funny guy şi încã o mica gaşcã de actori precum Idris Elba, Columbus Short, Óscar Jaenada sau Jason Patric. Şi toţi la un loc fac o echipã chiar bunã, (aproape) fiecare având grija sã se pãstreze pe baricada favoritã. Astfel, avem bãieţii rai şi bãieţii buni. Bãieţii buni fac şi ei lucrurile celor rãi, dar rãii nu se vor împãca niciodatã cu faptele celor buni. Destul de corect, nu? 😀 Oricum, “The Losers” se detaşeazã de vechiile producţii de acest gen: de ajuns cu scenele chinuite de luptã, lungi şi zgomotoase, bâzâitul din surdinã şi temerarii cãrbunaţi la chip, cãci acest film se grãbeşte cât sã aibã timp pentru toate. Aşadar, muzica este una antrenantã, scenele au propriul memento, efectele speciale sunt suficient de reuşite cât sã nu se apropie de penibil, iar eroii nemuritori de aici vor sã-şi renege posibila invincibilitate.

The Losers movie cast 2010 450x298 The Losers (2010)

Se face cã avem o gaşcã de loserşi: Clay, Jensen, Rogue, Pooch si Cougar. Personalitãţi diferite, preocupãri la fel de diferite, dar totuşi un grup care se diferenţiazã de ceilalţi prin antrenament şi devotament, fiind agenţi în cadrul C.I.A. Într-una din misiunile lor, poziţionatã tocmai în Bolivia, aceştia îşi dau seama cã li se pregãtise o capcanã atunci când dupa ce salveazã un grup de copii bolivieni, elicopterul în care aceştia urmau sã fie transportaţi este aruncat în aer. Şi totul din cauza unui semnal aparent misterios, semnal pe care bãieţii reuşesc sã-l prindã prin staţiile de emisie. Astfel, gaşca aflã de existenţa unui aşa-numit Max, individ care pare cã ar controla lucrurile dupã bunul plac. Şi pentru cã scopul era ca soldaţii sã fie ucişi, decid sã-şi însceneze morţile şi se vãd nevoiţi sã-şi petreacã restul zilelor în sânul Boliviei. Timpul trece, dar Clay nu este împãcat nici cu masacrul produs asupra copiilor, nici cu faptul cã cineva le dorea sfârşitul. Între timp, în joc apare Aisha, o tânãrã atrãgãtoare care va ştii cum sã manevreze situaţia, folosindu-se de propriile atuuri pentru a-şi atinge ţelurile.

2010 the losers 001 459x306 The Losers (2010)

Deci avem aşa: nişte bãieţi puternici, amuzanţi şi bãtãioşi nevoie mare, o tipã super sexy, rãzbunãri, reglãri de conturi, scene fierbinţi între Saldana şi Jeffrey Dean Morgan (dar pânã şi acelea se desfãşoarã în acelaşi ritm alert), prietenie, trãdare, glume bune, glume mai puţin bune şi un happy-end pe mãsurã. Oare este suficient sã vã stârneascã atenţia? Eu aş zice cã da. Deşi chiar nu sunt o fanã a filmelor de acţiune, iar situaţiile limitã chiar nu mã lovesc în moalele capului, “The Losers” e o apariţie interesantã în peisaj, cãci scenele sunt bune, de bun simţ privind verosimilitatea şi capacitatea de a rãmâne uman, iar actorii chiar îşi fac treaba bine. O chestie exageratã mi s-a pãrut rolul lui Max (Jason Patric), ãl mai rãu dintre rãi din poveste, cãci autoritatea pe care nu se sfieşte s-o exercite este de-a dreptul pateticã. Şi veti inţelege ce spun atunci când veţi vedea scena cu biata fatã de pe plajã. Ãsta e genul de om care a suferit traume din fragedã pruncie şi a aşteptat sã creascã mare. Oricum, eu vã invit sã vizionaţi “The Losers” şi sã reveniţi cu o pãrere, de acord?

Vizionaţi trailer:

5 COMENTARII

  1. 1? cine nu are ce face si voteaza asa la misto? filmul mi s-a parut foarte bun…acum imi vine sa-i dau 10 ca sa mai repar 1 ala…dar o sa-i dau cat merita un 7..un popcorn-movie foarte bun cu Chris Evans,JDM si Zoe la inaltime:)…

  2. Pentru mine filmul a fost surprinzator de slab. Nu m-a prins nici o secunda. Actiunea mai ca nu exista, Jeffrey Dean Morgan mi s-a parut incredibil de neconvingator in rolul sau, actorii au avut replici putine si proaste (cu exceptia lui Evans), scenariu slab si un personaj negativ penibil. Il mai salveaza grafica si anumite chestii de montaj. In rest, filmul e o pierdere de timp. Putea iesi ceva mult mai spectaculos. Asa a iesit un film aproape plat. Din partea mea primeste un 5 :D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.