The Grey (2012)

7

Suspans, thriller, drama, aventura si poezie intr-o combinatie reusita. Asa as caracteriza The Grey, un film despre cativa oameni care incearca sa supravietuiasca in salbaticia din Alaska, fiind haituiti si atacati constant de lupi. Iar personajele sunt niste muncitori obisnuiti, o parte din ei aflati la marginea societatii, certati cu legea. Acesti oameni se trezesc intr-o situatie disperata, fiind nevoiti sa infrunte frigul, foamea si tot ceea ce implica pericol intr-o zona aflata departe de civilizatie. Si, in plus, sunt constienti de faptul ca nimeni nu este interest de soarta lor (unul dintre ei spune chiar ca angajatorii vor fi bucurosi ca nu mai trebuie sa plateasca niste salarii in plus). Filmul are la baza povestea Ghost Walker, scrisa de Ian Mackenzie Jeffers, care este si coscenarist. Este un film care transmite ceva frumos, profund uman si destul de veridic. Pe langa intalnirea dintre om si natura (o tema foarte frumoasa din punctul meu de vedere), filmul mai vorbeste si despre semnificatia destinelor umane si ceea ce lasa in urma sa o persoana.

grey liam 460x258 The Grey (2012)

John Ottway (Liam Neeson) este angajat la o rafinarie din Alaska sa impuste lupii care amenintau echipa de foraj. Este un om singur si depresiv pentru care viata nu mai are nici un sens dupa ce a pierdut-o pe femeia la care tinea. La un moment dat intentioneaza si sa se sinucida, dar urletul unor lupi il opreste. Ottway se urca intr-un avion alaturi de alti angajati ai rafinariei, dar acesta se prabuseste in timpul zborului. John Ottway se va numara printre cei sapte supravietuitori ai acestui zbor care se trezesc in salbaticia din Alaska, intr-un frig cumplit, amenintati constant de o haita de lupi, pe teritoriul careia au ghinionul sa se nimereasca. Lupii incearca sa ii omoare pe intrusi, vazandu-i ca pe un pericol. In timp ce traiesc acest calvar, personajele incearca sa depaseasca situatia in care se gasesc, si fac acest lucru cautand resorturi interioare. De aceea filmul e profund uman. In film ii veti vedea pe Joe Anderson, Dermot Mulroney, Frank Grillo, Nonso Anozie, Dallas Roberts, Ben Bray si James Badge Dale.

grey liam2 460x230 The Grey (2012)

Caderea avionului este o scena extraordinara, foarte bine realizata din toate punctele de vedere. Ai impresia ca esti in acel avion si simti ca infrunti ceva mult mai puternic ca tine, simti efectiv viteza caderii si cum se destrama aparatul de zbor. Reactiile personajelor dupa accident, starea lor de soc si debusolare, este de asemenea bine prinsa in film. Uneori simti ca totul este ca un vis, ca realitatea nu poate fi cea din fata ta, sentiment care insoteste starea de soc. Dezvoltarea ulterioara a personajelor este interesanta, fiecare dezvaluie ceva din el in drumul prin salbaticie, jocul actorilor fiind unul foarte bun. Interpretarea lui Liam Neeson este minunata, si, desi devine un fel de lider al celorlalti, nu se afla mereu in prim-plan, ci reuseste sa transmita mult mai mult prin calmul sau si prin priviri. The Grey este un film care are ceva de spus, dar va avertizez ca sunt anumite scene destul de dure si ca nu poate fi strict incadrat intr-un gen. Va recomand cu caldura sa il vedeti, mai ales daca sunteti pasionati de temele abordate.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. […] de o haită de lupi asemănători cu cei preistorici, în dimensiune şi ferocitate. Dana – FilmeTari Suspans, thriller, drama, aventura si poezie intr-o combinatie reusita. Asa as caracteriza The […]

  2. […] Filmetari.com [Dana] (Romanian) […]

  3. Un film bun. Si desigur Liam..eh! Da! Asa da! O voce inconfundabila. L-as asculta mereu. Un film bun. Merita vazut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.