The Great Beauty (2013)

2

La grande belleza, în original, a fost desemnat la începutul lunii decembrie cel mai bun film european al anului, învingând producții ca The Best Offer, Blancanieves sau La vie d’Adele. The Great Beauty s-a aflat și el în competiția de la Cannes din 2013, dar nu a reușit să ia nicio distincție. Nedreptatea avea să fie reparată de către Academia Europeană de Film, care l-a răsplătit nu doar cu premiul de cel mai bun film, dar și cu cele pentru regie, actor principal masculin și montaj. The Great Beauty este și propunerea Italiei pentru Oscar 2014 și sunt mari șanse să-l vedem cu o nominalizare pentru cel mai bun film străin deoarece a fost deja inclus pe lista scurtă alături de alte opt producții, urmând ca dintre acestea să fie alese cele cinci nominalizate.

la grande bellezza 1 460x306 The Great Beauty (2013)

Jep Gambardella a scris o singură carte, în tinerețe, iar romanul respectiv s-a bucurat de un mare succes. De atunci însă el nu a mai publicat vreo altă carte, iar în prezent lucrează la o revistă culturală. După împlinirea vârstei de 65 de ani Jep începe să caute răspunsuri la diverse întrebări, legate fie de viața sa amoroasă, fie de spiritualitate. Parcă s-a plictisit și de petrecerile extravagante la care participă, de nopțile pierdute, de oamenii din înalta societate pe care îi știe cu calitățile și defectele lor, de ipocrizia care îi înconjoară pe oamenii de cultură și nu numai, parcă s-a săturat și de Roma, oraș care l-a adoptat, dar în care nu se mai simte bine. Și caută o cale să evadeze din această lume, dar și să regăsească în același timp.

la grande bellezza 2 460x304 The Great Beauty (2013)

Regizorul Paolo Sorrentino ne introduce în lumea artei și ne prezintă personaje fascinante și extravagante. Ghid ne este chiar Jep Gambardella, interpretat magistral de Toni Servillo, un tip dintr-o bucată, care spune întotdeauna ce gândește chiar cu riscul de a supăra persoanele cărora le spune lucrurile respective. De spiritul său critic nu scapă scriitori, pictori, actori și chiar reprezentanți ai Bisericii Catolice.
La grande belleza este un film în care povestea, imaginile, replicile, muzica și interpretările actorilor se împletesc armonios rezultând o producție minunată care cu siguranță își merită toate premiile primite.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.