The Best Offer (2013)

3

”There is always something authentic concealed in every forgery” The Best Offer este un film despre artă și ilustrează povestea unui licitant cu un caracter cel puțin bizar, obsedat de colecționarea celor mai faimoase picturi. Filmul nu își impune eticheta de capodoperă sau de veritabilă operă de artă, ci mai mult ca o foarte reușită imitație a uneia. Ce rămâne autentic în cazul acesta? Emoția trăită de spectator în timpul vizionării și senzația de intimitate, ești doar tu cu filmul.

tornatore ci racconta la migliore offerta h partb The Best Offer (2013)

Virgil Oldman este un colecţionar de tablouri de artă cu un caracter nu tocmai plăcut și fără să fi avut vreodată sentimente pentru o femeie. Până într-o zi când primeşte un telefon de la Claire, o tânără moştenitoare a unei familii bogate, care doreşte să facă o evaluare a obiectelor de artă pe care aceasta le deţine. Virgil este de acord să viziteze faimoasa colecţie şi se simte atras de Claire.

the best offer06 The Best Offer (2013)

Virgil este un licitant excentric, cu o obsesie pentru mănuși și teama de a atinge obiectele altora doar cu mâna goală. Este un perfecționist, obsedat de operele de artă și deosebit de atent cu imaginea sa. Geoffrey Rush îl intepretează impardonabil pe Virgil și pune în lumină temerile și slăbiciunile personajului. Personajul lui Rush suferă trept o metamorfoză ce poartă numele de ”dragoste”. Fascinat de misterul lui și de faptul că aceasta refuză să-și dezvăluie chipul, Virgil devine obsedat și dornic să obțină această rară ”piesă” de colecție. Filmul îmmpinge misterul până la final, deși în ultimă instanță, nu mai este necesar. Din păcate, pelicula va trece aproape neobservată de publicul românesc, mai puțin obișnuit cu astfel de filme, dar pentru iubitorii de artă și cultură, ”The Best Offer” rămâne o ofertă de nerefuzat.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

  1. […] Pe la noi, pe blogdecinema îl găsim cu un cinemaMetru de 60%, dar părerile citite prin blogosferă sunt în marea majoritate foarte bune. Câteva dintre ele se găsesc pe filme-carti.ro, adrianazavoi, andreiciobanu și filmetari.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.