The Curse of the Jade Scorpion (2001)

1

Îmi place foarte mult Woody Allen ca regizor, dar aproape uitasem cât de briliant poate fi ca și actor! Îmi pare a fi asemenea unei furtuni care se dezlănțuie pe ecran! Cel puțin de data aceasta, nu numai că regizează din spatele camerei, scrie scenariul, dar conduce întreaga prestație și din interior. Are o forță remarcabilă! The Curse of the Jade Scorpion aduce în distribuție, pe lângă Woody Allen în rolul unui detectiv de talia lui Sherlock Holmes și alți actori de primă clasă, cum ar fi: Helen Hunt întruchipând tipul femeii puternice, independente, dar care are o aventură cu șeful ei căsătorit, Charlize Theron în ipostaza unei ”femme-fatale”… Lui Allen îi place întotdeauna să se înconjoare de femei frumoase! Cu un buget de 26 de milioane de dolari, acesta este cel mai scump film al lui Woody Allen. Chiar dacă nu și cel mai remarcabil, reușește să inducă acea stare de bine  pe care o ai atunci când te uiți la un film de-al lui.

Charlize Theron in The Curse of the Jade Scorpion Wallpaper 10 8001 460x345 The Curse of the Jade Scorpion (2001)

Tipic comediilor lui Woody, vom avea și aici situații cu totul ieșite din comun,intrigi controversate și bineînțeles mult umor subtil, dar de calitate.Detectivul C.W Briggs este de peste 20 de ani cel mai bun în meseria sa, extrem de apreciat de colegii săi de breaslă. Toate par să meargă foarte bine pentru el, mai puțin faptul că nu o poate suporta pe noua angajată a departamentului, delegată a se ocupa cu reorganizarea birourilor, o femeie controversată și plină de nerv, Betty Ann Fitzgerald (Helen Hunt). Acești doi nu scapă nicio ocazie de a-și arăta reciproc cât de mult se displac. Și totuși…

Woody Allen in The Curse of the Jade Scorpion Wallpaper 12 8001 460x345 The Curse of the Jade Scorpion (2001)

Arma  secretă a lui C.W, metoda sa clasică de investigare, ce nu dă greș niciodată este intuiția. După cum spune și el, își imaginează cum ar proceda dacă ar fi în pielea infractorului. Se gândește că  ”se urmărește pe el însuși”. Dar știți vorba aceea care-ți spune ”ai grijă ce-ți dorești?” Briggs chiar ajunge la un moment dat să investigheze un caz de furt în care hoțul este chiar el! Evident că nici prin cap nu i-ar trece așa ceva, chiar dacă toate probele îl incriminează, pentru că fapta o săvârșise fără voia lui. Cum, vă întrebați? Aș fi vrut inițial să nu vă spun, să vă fac curioși să vă uitați la film, dar veți găsi oricum în trailer destule detalii… În seara în care îl sărbătoreau pe unul dintre colegii de breaslă, Briggs  și Betty Ann sunt hipnotizați spre amuzamentul colegilor de către un magician, care-i face să-și declare nebunește dragostea unul față de celălalt, atâta timp cât se află sub vrajă.  Ceea ce părea la început să fie doar o farsă inocentă se transformă până la urmă într-un blestem. Astfel, magicianul îl transformă pe detectiv noaptea în hoț, iar la trezire acesta nu-și mai amintește absolut nimic și pornește hotărât pe urmele infractorului. Dar, în final, tot răul înspre bine! Cu  o semnătură ”all-made” Woody Allen pe generic, vă puteți aștepta la ceva inedit și care să vă bine dispună în serile în care aveți poftă de ceva hazliu.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Pare interesant, cel putin asa pare. Foarte multi fac trailerele incredibile, in care toate scenele funny si actiune, explozii cat cuprinde, si la film realizezi ca nu mai aveai nimic ce vedea, ce nu vazusei in trailer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.