The Croods (2013)

1

“Never not be afraid!”

Animația The Croods, regizată de Kirk de Micco și Chris Sanders, producătorii unor filme memorabile precum Lion King, Beauty and the Beast  și Lilo & Stitch, pare să se ridice la nivelul predecesorilor săi. De la detaliile grafice și până la regie și scenariu, filmul este 100% o animație pentru cei mici, dar de care se pot bucura și adulții. Deși se aseamănă cu filmele Ice Age prin plasarea acțiunii în epoca preistorică în momentul separării continentelor, animația se deosebește mult prin locațiile și creaturile fantastice, complet nerealiste, dar intr-un sens bun (țestoase zburătoare, păsări piranha, etc.).

The Croods The Croods (2013)Familia Crood este o familie unită al cărei scop principal este supraviețuirea. Grug, Eep, Ugga, Gran, Sandy și Thunk  trăiesc într-o peștera dintr-un canion și ies rareori pentru a căuta hrană si…cam atât. Singura persoană nemulțumită de acest stil de viață “periculos” este Eep care se află în mijlocul unei emancipări adolescentine și care dorește să trăiasă în lumină și nu în întunericul peșterii. Destinul familei se schimbă atunci cand Eep îl cunoaște pe Guy care îi spune că se apropie sfârșitul lumii, pe care îl numește scurt și la obiect “Sfârsitul”. După ce peștera în care locuiau este distrusă în urma unui cutremur, familia Crood pleacă într-o aventură alături de noul lor membru, Guy, care le arată cum sa trăiască cu adevărat.

the croods06 The Croods (2013)

Sunt sigur că mi-ar fi plăcut mai mult filmul și situațiile lui comice dacă îl vedeam la 10 ani și nu e de mirare că sala era plină de copii mici, însă trebuie să recunosc că pare să fie genul de film ce ar putea fi nominalizat la câteva festivaluri importante. Animația marca Dreamworks este extraordinar de bine făcuta pentru a fi vizionată în 3D și chiar ar fi o mare pierdere dacă nu s-ar respecta asta, deoarece filmul a fost atât produs cât și regizat pentru acest format și chiar merită banii. Scenariul nu poate fi foarte lăudat din punct de vedere al originalității însă trebuie luat în considerare faptul că avem de a face cu un film comercial care trebuie ca la un anumit nivel să fie și previzibil. Ca să închei cu un pic de nostalgie privind animațiile anilor ’90, pot să vă spun sincer că dacă ați fost fani The Flintstones veți fi și fani The Croods.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.