The Brothers Bloom (2008)

1

The Brothers Bloom este un film bun, nu extraordinar, însă foarte ingenios realizat din punct de vedere al scenariului și al locațiilor. De menționat că două dintre acestea sunt chiar în Constanța,  în jurul Cazinoului și în interiorul lui, dar și la Castelul Peleș. Este o comedie inteligentă, cu glume subtile, nesuperficiale, iar jocul actoricesc al lui Adrien Brody și Rachel Weisz este unul de calitate. Mi-a plăcut mult atmosfera retro pe care o inspiră filmul, cea a anilor 40’-50’, cu muzică de calitate și decor specific.

Bloom1 460x306 The Brothers Bloom (2008)

Povestea se axeaza pe stilul de viață excentric și aventuros al fraților Bloom, doi infractori înrăiți, care și-au făcut un mod de viață din a escroca persoane cu foarte mulți bani. Aceste escrocherii se rezumă la exploatarea viciilor victimelor, prin intermediul unor intrigi și planuri extrem de bine organizate. Hotărăsc astfel să-și asigure un trai confortabil și lipsit de griji materiale prin această fraudare continuă. Obosit însă de fuga continuă de poliție, Bloom – fratele cel mic – își exprimă intenția de a deveni om cinstit și de a lăsa pentru totdeauna în urmă trecutul său infracțional, dar se lasă convins de Stephen și de partenerul lor Bang Bang (un personaj deosebit de comic care se bazează pe sintagma ,,fapte nu vorbe”) să pună în scenă o ultima lovitură de maestru care să îi permită un trăi liniștit până la finalul vieții.

200809 Rachel Weisz brothers bloom1 The Brothers Bloom (2008)

Victima finală, aleasă de către cei trei escroci este Penelope, o moștenitoare atrăgătoare, sexy care colecționează hobby-uri și căreia îi propun o excursie costisitoare în jurul lumii.  Ceea ce nu era în plan este faptul că Bloom se îndrăgostește de Penelope și pune într-un pericol serios reușită planurilor lor.
Un film cu actori mari, ușor de vizionat și destul de interesant astfel încât să te captiveze, cu o atmosferă plăcuăt ce îmbină armonios  comicul cu tragicul situațiilor și care merită văzut cu siguranță.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] SF Looper, regizat de Rian Johnson (The Brothers Bloom), ii are in rolurile principale pe Joseph Gordon-Levitt(50/50) si Bruce Willis (Sin City). Actiunea […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.