The Bling Ring (2013)

0

De mulți ani aștept ca o producție semnată Sofia Coppola să se ridice măcar la nivelul lui Lost in Translation, nu mai spun să-l și depășească. Și de fiecare dată filmele sale de atunci încoace sunt sub nivelul producției care i-a adus un Oscar pentru scenariu. Marie Antoinette se vrea o dramă istorică, dar eșuează în acest demers, Somewhere se anunța a fi mai interesant, dar este îngrozitor de plictisitor, pe la jumătate am fost tentat să renunț, dar mi-am impus să-l văd până la capăt fără a-mi schimba părerea inițială. Recunosc că nici de la The Bling Ring nu aveam așteptări prea mari, subiectul mă atrăgea la fel de tare ca o plimbare prin ploaie, dar mi-am spus că poate voi avea o surpriză plăcută. Nu am avut. E undeva între Marie Antoinette și Somewhere, nici măcar nu se apropie de Lost in Translation.

bling ring 1 460x305 The Bling Ring (2013)

Câțiva adolescenți răsfățați din California, provenind din familii înstărite, dar și dezorganizate, cu părinți divorțați sau mereu de drumuri, care nu le acordă prea multă atenție, au descoperit o distracție periculoasă. Intră în casele vedetelor și le fură haine, poșete, pantofi, accesorii pe care le folosesc pentru uzul propriu sau pe care le vând. Printre vedetele călcate de acești hoți se numără Paris Hilton, Lindsay Lohan, Megan Fox. Ce surprinde este modul foarte ușor prin care adolescenții pătrundeau în locuințe respective, de exemplu, Paris Hilton își lasa cheia sub covorașul de la intrare. La alții nu era chiar așa simplu, dar nici nu era nevoie de cine știe ce metode extravagante ca să pătrunzi în case. Întrebarea care se impune este: de ce nu își luau aceste vedete măsuri de protecție, un sistem de alarmă cât de cât performant ca să țină la distanță curioșii ?

bling ring 2 460x323 The Bling Ring (2013)

Dacă nu ar fi fost inspirat dintr-un caz real, aș fi spus că realizatorii filmului ne cam insultă inteligența. Dar pentru că faptele descrise în film chiar au avut loc, în 2008 și 2009, naivitatea, ca să nu spun altfel, trebuie căutată în altă parte. Trecând peste acest aspect, filmul ne prezintă în cea mai mare parte incursiunile adolescenților în casele vedetelor. Aici mi s-a părut marea problemă a filmului. Sofia Coppola abuzează de aceste secvențe cu tinerii care se entuziasmează în fața obiectelor găsite și probează diferite haine. Poate unora li se pare interesant să vadă atâtea obiecte de lux, dar la un moment dat lucrurile încep să se repete, nu mai este nimic nou.  Dacă ar fi dezvoltat un pic mai mult personajele probabil ieșea ceva mai interesant.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.