Lost in Translation (2003)

3

Oare de câte ori am avut impresia că nu ne înţelege nimeni ? Că auzim cuvinte cunoscute, dar sensul lor ne scapă, mintea este în altă parte, nu suntem în stare să fim pe aceeaşi lungime de undă cu o persoană, chiar una apropiată. Într-o vreme în care avem multe modalităţi de comunicare, ne înstrăinăm pe zi ce trece, devenim nişte mici roboţei închişi în universul lor şi incapabili să înţeleagă sau să fie înţeleşi.

lost in translation 1 460x305 Lost in Translation (2003)
El este un actor american, solicitat să filmeze o reclamă în Japonia. Ea este o tânără căsătorită care nu prea ştie ce vrea de la viaţă, dar îşi însoţeşte soţul în Japonia. Acesta are foarte mult de muncă şi îşi neglijează iubita, iar ea se plictiseşte teribil. Cei doi se întâlnesc în acelaşi hotel şi descoperă un limbaj comun, în ciuda diferenţei de vârstă. Mai mult, barierele de limbă, cultură şi civilizaţie de care se lovesc în Japonia îi apropie şi mai mult. Relaţia lor nu este definită clar, trecând prin stadiul mamă-fiică, dar şi iubit-iubită, varianta platonică.

lost in translation 2 460x258 Lost in Translation (2003)

Bill Murray şi Scarlett Johansson au fost alegerile perfecte în această poveste scrisă şi regizată de Sofia Coppola. Bill, cu faţa lui imobilă, joacă perfect rolul tipului „lost in translation”, nemulţumit de viaţa pe care o are, dar prea comod ca să o încerce să o schimbe. Scarlett e când ingenuă, când provocatoare, dar tot timpul teribil de sexy. Sau poate mi s-a părut doar mie.
Lost in Translation are dialoguri excepţionale, situaţii aparent simple şi banale, dar pline de nunaţe şi o atmosferă caldă, fără pic de încrâncenare. O poveste simplă despre experienţe, despre viaţă şi despre căutarea identităţii.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.