Ted (2012)

7

Când am văzut pentru prima oară trailerul mi-am zis: clar, asta nu e film de văzut. Sau poate pentru Mila Kunis m-aş sacrifica. Poate. Ideea de prietenie cu un ursuleţ de pluş viu mi se pare absolut tâmpită. Insa, după aceea am aflat că regizorul e Seth McFarlane şi asta m-a facut să privesc lucrurile diferit. Nu ştiu câţi dintre voi urmăriţi controversatul Family Guy, dar Ted e o parte (cam mică, ce-i drept) din serial adusă la viaţă. Probabil pe regizor l-a inspirat relaţia dintre Stewie şi ursuleţul său, Rupert şi a simţit nevoia să o transpună pe marele ecran. V-aş recomanda să vedeţi serialul, dar dacă nu v-a plăcut umorul din Ted, sigur nu o să vă placă nici cel din Family Guy, care e mult mai bolnav. Deh, în desene orice se poate. Nici eu nu ştiu cum am ajuns să văd 10 sezoane.

John Bennett este un bărbat de 35 de ani care locuieşte cu iubita sa, Lori, şi ursuleţul său de plus, adus la viaţă în urma unei dorinţe din copilărie. Chiar şi după 27 de ani petrecuţi împreună, John încă mai da dovadă de imaturitate, se droghează, bea şi petrece alături de Ted, neglijându-şi relaţia stabilă pe care o are cu Lori. În cele din urmă, exasperată de distracţia acestora, Lori îi dă un ultimatum lui John: ea sau Ted.

Ted e numai pentru cei care iubesc Family Guy. Altfel, umorul împins la extrem ar putea să vă lase indiferenţi şi să vă dezguste doar. În ceea ce priveste glumele, găsim o categorie vastă, de la cele perverse şi scârboase, cu oameni graşi şi celebrităţi până la cele rasiste, antisemite şi chiar cu 11 septembrie. Întâmplările celor doi camarazi cochetează cu stupiditatea, inclusiv scena în care Ted şi John fac schimb de pumni, iar ursuleţul se dovedeşte a fi un adevărat boxer în contrast cu omul adult. În peisaj mai apare (episodic doar) şi Ryan Reynolds pe post de gay şi nu este o întâmplare, întrucât un episod al serialului îl ironizează pe actor în acelaşi mod. Aşadar, le ai pe toate şi toate au acelaşi punct de plecare. Family Guy. Cu toate acestea, elementele enumerate mai sus vin în cantităţi mai mici şi mai slăbuţe, probabil pentru sănătatea inimii spectatorilor. Am auzit multe păreri cum că filmul ar fi vulgar. Eu aş zice că regizorul chiar s-a temperat pentru audienţa generală. S-a temperat aşa de mult încât mai spre final deja devine o comedie banală şi clişeică a la Hollywood. Sentimentalismul de care nu poate scăpa niciun regizor american de comedii nu l-a ocolit nici pe Seth, deşi altădată tocmai asta ironiza. Recunosc, am râs şi mi-a plăcut chiar, dar pentru că eram familiarizată cu pattern-ul. Oricum, şi asta durează până la un punct. Atunci când lucrurile se înmoaie şi este schimbata direcţia. Mila Kunis nu a fost aleasă pentru frumuseţea ei, si nici pentru talent, întrucât nu are un super-rol, ci pentru faptul ca ea este vocea unui personaj din serial şi deci, a mai lucrat cu regizorul. Să mai spun că este superbă? Seth îşi împrumută vocea ursuletului, la fel cum o face şi cu protagonistul serialului şi îi iese foarte bine. Producţia a avut încasări consistente, de peste 300 de milioane de dolari, iar o mare parte din profit vine din Statele Unite. Nicio surpriză.

Filmul e chintesenţa serialului, aşa că trebuie consumate împreună. Dacă tot vă roade curiozitatea, alocaţi 20 de minute unui episod din Family Guy şi vedeţi dacă vă cucereşte. În caz contrar, Ted nu este de văzut.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Tu judeci un film pe baza unui serial? Nu e totusi un pic fortat?

    In comunitatea stiintifica (sa zicem sociologica, unde pe hartie sunt) se spune ca un studiu e bun daca poate fi inteles distinct. Daca explici in el toti termenii. Daca faci zeci de trimiteri, si spui “daca nu citesti asta nu vei intelege”, studiul tau nu va fi deloc apreciat.

    Pana si un tabel intr-un studiu ar trebui sa poata fi citit si inteles distinct. Cred ca de fapt asta e problema lui Ted: te pune sa pierzi cateva zile (saptamani) vazand Family Guy pentru a-l putea intelege. Nu cumva efortul e prea mare?

    Eu unul refuz sa fac asta 🙂 Iar pt mine, fan al comediilor altfel, Ted ramane un film slab. Si supra-apreciat 🙂

  2. Am zis 20 de minute, nu saptamani. Daca filmul are acelasi regizor, este normal sa fac trimitere la serial, pentru ca este exact acelasi stil.

  3. Excelenta comedie! In ultima vreme prea am urmarit numai filme serioase gen The Green Mile, Cast Away, A Beautiful Mind, Enemy At The Gates, The Cabin In The Woods, etc etc!! Acest film a fost binevenit, foarte destept, foarte amuzant, foarte necomform :))… Vad ca filmul o duce excelent de bn cam peste tot, pe imdb are nota buna, la box office a facut un profit excelent, deci, TED 2 peste cativa ani, ca totusi este cat de cat o animatie, in 2 ani minim avem partea 2! ps – este o comedie nu cred ca trebuie sa urmaresti nu stiu yo ce desene animate ca sa intelegi filmul. Adica ce este de neinteles la el? un film reusit, un film amuzant pe care tot romanul o sa l inteleaga, in niciun caz nu te pune pe ganduri ca Inception sau Shutter Island 😉

  4. Nu am spus ca este de neinteles, ci faptul ca are un umor care nu prinde la toata lumea. 🙂 Asta e ideea. Filmul e simplu ca buna ziua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.