Surprize la NexT 2011

0

In materialele anterioare v-am povestit cam care ar fi cele 26 de filme intrate in competitie, v-am spus despre concursul de critica de film pe care il organizeaza NexT-ul, asa ca, daca tot mai avem aproape o saptamana pana la inceperea festivalului, va mai aduc informatii suplimentare legate de ceea ce se intampla in afara concursului. Ce ziceti de o seara necenzurata sau o seara in care si voi puteti deveni actori? La finalul articolului veti gasi un spot cu secvente din filmele intrate in competitie.
LUCYDIA still 460x690 Surprize la NexT 2011

Organizatorii NexT si-au propus sa aduca anul acesta ceva in plus fata de editiile anterioare. Pe langa competitia oficiala:
pe 7 aprilie NexT ne asteapta cu programul Necenzurat, la Cinema Elvira Popescu, cu filme pentru publicul lipsit de inhibitii si prejudecati, la care vor avea acces doar persoanele de peste 18 ani.

pe 8 aprilie vor fi proiectate la Cinema Scala, scurmetraje premiate la Oscar in ultimii cinci ani.
Tot pe 8 aprilie, programul New Trends, New Technologies aduce proiecte transmedia (practic,spectatorii vor putea interactiona cu ceea ce se intampla pe ecran in ceea ce ce se numeste The Dream Channel)

9 aprilie va fi rezervat copiilor. NexT Kids va avea loc la Cinema Scala.
3. HOKUS POKUS still 460x277 Surprize la NexT 2011

O alta noutate este programul Cristi & Otto, dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu si sound-designer-ul si compozitorul Andrei Toncu care isi schimba abordarea. Proiectia din cadrul acestui program va fi mutata in campusurile universitare, in Complexul Studentesc Grozavesti si la ASE. Seminariile NexT, tinute la Mansarda Carturesti, la care accesul este liber, vor avea si ele o tematica mult mai diversificata, de la regie, scenaristica, productie, critica de film, la beneficiile networking-ului cu Matthijs Wouter Knol, coordonator al programului Berlinale Talent Campus din 2008. Tot din categoria in afara competitiei vor mai fi: proiectii de scurtmetraje care au concurat in cadrul Festivalului International de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand (de altfel unul dintre membri juriului NexT este Christian Guinot, organizator si selectioner al acestui festival de la Clermont-Ferrand); proiectii de scurtmetraje nominalizate la European Film Academy sau care au participat la sectiunea Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes.
4. LOVE PATATE still 460x306 Surprize la NexT 2011

Coordonatoarea NexT, Yvonne Irimescu spune despre cea de-a cincea editie a festivalului ca nota dominanta a acestuia este una ,,fermecatoare”. Eu una astept cu entuziasm sa vina 6 aprilie, voi? Intrati pe site pentru mai multe detalii http://www.nextfilmfestival.ro/
2. Spot Competitie NexT 2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.