Deschiderea Festivalului de la Cannes 2010

1

Desi o prima vizionare a fost disponibila presei inca de dimineata, abia doar seara a fost deschiderea oficiala a Festival de Cannes 2010. Actrita Kristin Scott Thomas a fost cea care a prezentat deschiderea, scurtul eveniment fiind urmat de premiera filmului Robin Hood.

Nu au lipsit pozele de pe covorul rosu sau conferintele de presa, Russell Crowe si Cate Blanchett tinand o “intalnire” cu reprezentatii mass-media chiar in dupa-amiaza zilei de ieri. De la intalnire a lipsit insa regizorul Ridley Scott, condiile lui de sanatate neprezentandu-se la cel mai bun nivel. Membra a juriului, Kate Beckinsale nu a fost nici ea uitata de fotografii nerabdatori dupa un zambet al frumoasei actrite.

12 filme se afla in competitia pentru marele trofeu, anul acesta multi critici spunand ca “filmele sunt parca mai anonime ca niciodata”. Pe langa aceste filme vor mai exista si niste proiectii speciale, astazi avand premiera filmul Wall Street 2 (cu Michael Douglas si Shia LaBoeuf). 4 filme romanesti vor fi proiectate la Cannes: “Marţi, după Crăciun“(Radu Muntean) si “Aurora” (Cristi Puiu) pentru sectiunea Un Certain Regard, “Căutare” (Ionut Piturescu) scurtmetrajul pentru Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes si “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” (Andrei Ujică) in afara competitiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.