Serial: The Good Wife (2009)

2

Americanii au o pasiune pentru filmele şi serialele cu avocaţi. Le ştiţi şi voi, poate chiar mai bine ca mine, aşa că nu mai încep să le înşir aici. Aşadar, ideea de a face un nou serial despre acest domeniu a părut riscantă la început, în ideea că americanii s-or fi săturat de acest gen de producţii. Doar că The Good Wife nu poate fi catalogat numai ca un serial cu avocaţi. Este adevărat că cea mai mare parte din acţiune se petrece ori în sala de judecată, ori în biroul avocaţilor, dar accentul mai cade şi pe viaţa eroinei principale. Veţi spune poate că şi viaţa ei personală cam tot prin acest domeniu se învârte. Totuşi, ea reprezintă femeia indepedentă, care îşi doreşte atât de mult să reuşească prin forţele proprii încât sunt convins că ar fi reuşit să se impună în orice domeniu. În plus, avem şi o conspiraţie la nivel înalt suficient de spectaculoasă încât să stârnească interesul spectatorilor.

Alicia Florrick (Julianna Margulies) are o viaţă aproape perfectă: Doi copii, un soţ iubitor, cu o funcţie importantă (procuror general). Totul până într-o zi când un scandal sexual şi de corupţie îl aruncă pe soţul ei în spatele gratiilor. Deşi el susţine că totul nu este decât o înscenare, Alicia nu ştie ce să mai creadă în faţa dovezilor care îl incriminează pe fostul procuror ca pe o persoană coruptă şi infidelă. Rămăsă fără sprijin financiar, ea îşi găseşte de lucru ca avocat la firma unui fost coleg de şcoală. Angajarea este una temporară pentru că ea are de luptat pentru acel post cu un alt pretendent, iar cel mai bun dintre ei va fi oprit la capătul unei perioade de probă de mai multe luni.

Serialul are un singur sezon deocamdată şi sunt discuţii pentru realizarea celui de-al doilea. The Good Wife urmăreşte un fir narativ, legat de relaţia dintre Alicia şi soţul ei şi de eforturile fostului procuror general de a-şi dovedi nevinovăţia. În rest, avem câte un caz diferit în fiecare episod care este rezolvat neapărat de Alicia şi colegii săi. Îi veţi vedea în rolurile principale pe Julianna Margulies (fosta asistentă din ER şi fosta iubită a personajului interpretat de George Clooney în acel serial) şi pe Chris Noth (cititoarele îl vor recunoaşte din prima drept Mr Big din Sex and the City deşi a mai jucat şi în Law & Order). Un serial inteligent, cu o intrigă interesantă, cu personaje puternice şi complexe pe care îl recomand pasionaţilor de seriale.

Vizionaţi o scurtă prezentare a serialului:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.