Saving Mr. Banks (2013)

1

Mary Poppins este unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii, care a încântat generații și generații de la lansarea sa acum 50 de ani. Dar nu multă lume știe că această producție a fost la un pas să nu fie realizată și că negocierile pentru ca povestea să ajungă pe marele ecran au fost deosebit de încordate între autoarea cărții și producători. Autoarea se temea că personajele sale nu vor ajunge pe marele ecran așa cum le-a imaginat și nu dorea să realizatorii de la Hollywood să înțeleagă altceva și să le transforme pe aceastea în funcție de interesele lor. Saving Mr Banks prezintă tocmai această parte din procesul realizării filmului Mary Poppins. Și o face cu umor, cu nostalgie, cu emoție și cu multă căldură. Un film pentru toată familia așa cum ne-a obișnuit Walt Disney dintotdeauna.

saving mr banks 2 460x306 Saving Mr. Banks (2013)

Walt Disney (Tom Hanks) le-a promis fetelor sale că va face un film după cartea Mary Poppins a lui P.L.Travers (Emma Thompson). Probabil că nu bănui atunci când de dificil va fi acest lucru. An de an el încearcă să o convingă pe scriitoare să-i cedeze drepturile pentru ecranizare și de fiecare dată primește un refuz ferm. Asta până în 1961 atunci când presată și agentul său, P.L.Travers acceptă să meargă în America pentru a discuta pe marginea scenariului. Primise asigurări că se va face doar cum va dori ea și că va avea ultimul cuvânt în privința modului cum va fi spusă povestea pe ecran. Walt Disney și echipa sa vor descoperi o femeie hotărâtă să nu facă nici un fel de concesie. Orice propunere din partea producătorilor care se îndepărta de viziunea sa era imediat taxată. P.L.Travers nu dorea să fie animație în acel film, nici să fie musical, avea alte idei legate de rolul principal masculin. În fața acestor solicitări, Walt Disney are nevoie de toată puterea sa de convingere pentru a finaliza acest proiect.

saving mr banks 3 460x287 Saving Mr. Banks (2013)

Filmul are două povești. Una este cea de care am scris mai sus. Cealaltă este legată de viața lui P.L.Travers, care retrăiește cele mai importante momente din copilărie pe măsură ce discuțiile despre scenariul la Mary Poppins avansează. Doar așa însă avem explicații legate de comportamentul autoarei și aflăm de ce nu suportă perele sau nu îi place culoarea roșie, totul are legătură cu copilăria sa, cele mai multe dintre răspunsuri se găsesc acolo.
Veți fi cuceriți, fără îndoială, și de interpretările actorilor: Emma Thompson, puternică și vulnerabilă, Tom Hanks, cerebral și viclean, Colin Farrell, visător și delăsător.
Dar cine este domnul Banks (dacă ați văzut Mary Poppins o să vă aduceți aminte) și de ce trebuie el salvat veți afla din 10 ianuarie atunci când filmul intră în cinematografele noastre.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.