Săptămâna dedicată animaţiei

0

Toamna se numără, pe lângă boboci, ceşti de ceai fierbinte şi nesfârşitele ploi, şi festivaluri de filme cu producţii gata să ne dea afară din casă. Un astfel de festival este binecunoscutul Anim’est, ajuns la a şasea ediţie, care se desfăşoară între 7 şi 16 octombrie, la cinematografele Patria, Union, Sala Arcub şi Club Control.

animest 2011 460x498 Săptămâna dedicată animaţiei

De ce să merg?

Dacă nu aţi mai fost până acum, puteţi începe tradiţia de anul acesta. Festivalul este unul complex, cu multe animaţii interesante (436 de filme din 45 de ţări), workshop-uri, expoziţii şi alte evenimente speciale. Nu trebuie să fii un fan al animaţiilor ca să mergi la Anim’est. Devii cu siguranţă unul, după ce părăseşti sala de cinema. Acest lucru este dovedit şi de numărul mare de vizitatori care calcă pragul festivalului anual.

Ce pot vedea?

Programul exact al filmelor şi al celorlalte evenimente menţionate mai sus îl puteţi găsi aici. Eu o să vă mai spun despre ce urmează după aceste lucruri, şi anume petrecerile din Control Club, de la care nu puteţi lipsi. Vor avea loc târziu în noapte, aşa că puteţi spune adio somnului.

Cel mai aşteptat eveniment din cadrul festivalul este Creepy Animation Night, o noapte dedicată filmelor stranii şi neconvenţionale. Are loc la Patria, vineri 14 octombrie, ora 23:00. Atmosfera va fi întreţinută de artistul vizual japonez Mirai Mizue.

Cât costă?

Pentru un abonament de 10 vizionări, trebuie să plătiţi 80 lei, poate asigura intrarea şi a mai multor persoane, însă în limita de 10 proiecţii . Dacă nu doriţi să achiziţionaţi abonamentul, puteţi cumpăra biletele la 10 lei pentru producţiile individuale, iar la secţiunea Minimest, biletul este de 5 lei.

Cât despre petreceri, la proiecţia specială Videoclip & Advertising din Club Control, care va avea loc joi, 13 octombrie 2011 este de 25 lei, iar la Creepy Animation Night este tot acelaşi preţ.

Pentru gala de închidere, care va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2011, la ora 19:00, la Cinema Patria, va trebui să plătiţi 15 lei.

De asemenea, puteţi să lăsaţi oricând aici feedback-ul vostru despre producţiile de anul acesta de la Anim’est. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.