Recomandare: SICARIO 2 (2018) – DAY OF THE SOLDADO

0

Astazi venim cu o recomandare pentru Sicario 2.

Stii cum la sfarsitul primului episod din Narcos i-ai dat repede play la al doilea? Asa as fi vrut sa fac si eu dupa primul Sicario, doar ca a mai durat 3 ani pana a aparut partea a doua. Totusi a meritat. Sequel-ul nu a iesit o petarda, asa cum am vazut in cazul multor alte filme sau seriale care au rupt cu prima parte (coughing) True Detective.

helicopter scene 460x259 Recomandare: SICARIO 2 (2018) DAY OF THE SOLDADO

Day of the Soldado are mai putina atmosfera si pasaje in care sa stai in incordarea aia de ‘ce naiba se intampla’ – cand vedeai actiunea de dupa umarul lui Emily Blunt – dar este mult mai intens si brutal, pentru ca acum vezi povestea in principal din perspectiva lui Benicio del Toro – care, sa fim seriosi, daca ar trebui sa chemi pe cineva la necaz, cam el e omul.

Terorism, imigranti ilegali, carteluri, coruptie si o inlantuire de situatii care ne arata ca globalizarea a lovit demult si lumea asta. Plotul filmului este foarte actual: un grup terorist organizeaza un atentat, CIA isi da seama ca unul dintre membri fusese adus in State din Orientul Mijlociu pe sub mana, cu ajutorul cartelurilor mexicane, si acum incearca prin metode subterane sa declanseze un razboi ‘legal’ pentru a apara securitatea SUA. V-am zis, ca in realitate.

benicio del toro 460x204 Recomandare: SICARIO 2 (2018) DAY OF THE SOLDADO

Daca primul film incepe cu scena aia in care FBI descopera cadavre ascunse in peretii casei, stati linistiti ca si aici avem un debut exploziv. O sa vedeti despre ce vorbesc. Apoi actiunea desfasurata pe axa Yemen-Mexic-SUA e foarte dinamica si intensa, iar daca nu o sa te tina atent toate cele 122 de minute, e ceva in neregula cu tine. Acum sper sa-l vad pe Del Toro si in Sicario 3, sa nu-i dispara personajul din poveste, asa cum s-a intamplat cu cel al lui Emily Blunt din precedentul. Sau daca revine ea…

sicario 2 scene 460x197 Recomandare: SICARIO 2 (2018) DAY OF THE SOLDADO

Noul regizor spune ca ar vrea sa vada o continuare, dar nu o sa fie el cel care o s-o faca, pentru ca i se pare mai potrivit un regizor diferit pentru fiecare nou film din serie, care sa vina cu viziunea proprie. Si pare ca are dreptate, pana acum a mers strategia.
Scenariul oricum e blana. Acelasi Taylor Sheridan care intre cele doua Sicario a mai scris doua filme excelente: Hell or High Water si Wind River. Ambele dominate de aceeasi tensiune si care te duc in niste scenarii atat de nedrepte incat violenta devine parca justificata.

Concluzie Sicario 2: 9.5 din 10, absolut ca merita vazut si hai cu Sicario 3!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.