Rain Man (1988)

3

Este randul lui “Rain Man” astazi. Nu, nu este cel ce aduce picaturile de ploaie, ori vreun erou nehotarat. Atunci, tocmai in 1988, Rain Man a fost Dustin Hoffman. Ce mai alegere! Nu singur, ci alaturi de mult-ravnitul Tom Cruise, abia smuls din ravagiile de dupa “Tog Gun”-ul din ’86. Daca v-am starnit curiozitatea cu dezvaluirea duo-ului din film, ei bine, ia adaugati-i titlului inca vreo.. 15,4 kg; echivalentul a patru statuete Oscar pe care povestea lui Barry Levinson le-a obtinut la acea vreme. Sa-l laudam pe Hoffman sau premiul castigat a spus deja totul? Nu cred. Ei bine, stimate actor, ai fost .. ce trebuia sa fie! Nu vrem sa-i incarcam prestatia in superlative neplacute. Dar pentru ca doar eu (teoretic) stiu despre ce vorbesc, haideti sa aflati si voi mai multe:

Charlie Babbitt este un tanar ce pare ca stie ce vrea de la viata: are de condus o afacere cu masini, o iubita frumoasa in firma si aprecierea celor din jur. Dar asta bineinteles ca nu aduce de la sine si fericirea tipului. De familie nu va dori sa ne zica prea multe, asta pana in momentul in care este anuntat de moartea tatalui sau.

kkk1 Rain Man (1988)

De acolo, incepe tragicomedia: barbatul isi dispretuia parintele proaspat decedat datorita rigurozitatii sale din adolescenta lui, fiind exasperat de felul lui de a fi. Si pentru asta, va pleca de acasa la o varsta frageda, nelasand loc, sa-i zicem… de buna ziua! Atunci de ce sa ramana Charlie uimit ca din averea tatalui se alege doar cu o tufa de trandafiri si o masina de epoca? Are de ce: o suma ridicol de mare de bani ajunge in mainile unui necunoscut. Sau poate nu chiar atat de necunoscut…

rainmna l Rain Man (1988)

Pe Dustin Hoffman l-am lasat pe dinafara. Va las surpriza mai mare. Filmul, desi este in mare parte o drama, reuseste sa aduca si momente amuzante ce vor destinde si indulci intregul publicul. Imposibil sa ramai nemiscat de momentul in care Charlie il invata pe Raymond sa danseze, ori atunci cand Ray isi primeste primul sarut, intr-o conjunctura suficient de interesanta. Si chiar daca nu este un film de actualitate, cu siguranta acesta nu trebuie sa fie un motiv de descurajare ori dat la o parte. Dimpotriva. Asa ca, dragi si drage, aveti din partea lui “Rain Man” o recomandare maaaare-maaaare!

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Pacat ca la o asfel de capodopera sint atat de putine comentarii – poate daca lansai un zvon ca apare twilight 14 – saga – blue moon (ca tot o sa avem “luna albastra” de revelion fenomen astrologic ce se intampla o data la 19 ani) sigur aveam parte de 100 de comantarii gen WOW d’abia astept sa-l vad! etc. In fine, filmul acesta este unul de referinta si daca il ratezi… risti sa te ratezi si ca cinefil – eu l-am vazut prin 2001-2002. Mi-a placut review-ul , este frumos, un singur lucru as mai fi adaugat, ca Raymond(Dustin Hoffman) este Rainman (intr-o pronuntare americana rapida gen “rayman”) si ca asa ii spunea Tom Cruise – Charlie cand era mic.

  2. @Stefan:

    Ei, bine ca ai zis tu, astfel ca cititorii atunci cand vor arunca un ochi asupra comentariilor vor afla si detaliul omis de mine. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.