Prisoners (2013)

1

Copil dispărut, părinte disperat, care ar face orice să-l găsească. S-au făcut zeci de filme pe această temă, majoritatea de acțiune, în care eroii principali au purtat adevărate războaie pentru a-și elibera copiii din mâinile răpitorilor. Nu mai dau exemple, le știți foarte bine. Așadar, o idee nu tocmai originală, dar dezvoltată într-un mod diferit de majoritatea producțiilor de care aminteam mai sus. Scenariul este scris de Aaron Guzikowski (Contraband), iar regia poartă semnătura lui Denis Villeneuve, care a impresionat cu Incendies. Doza de mister din acest film o regăsim și în Prisoners, film care te ține în tensiune cam după primul sfert de oră și care te mai eliberează abia la final. Sfârșitul este unul deschis și cred că mulțumește pe toată lumea.

THE PRISONERS11 460x258 Prisoners (2013)

Trebuia să fie o zi de sărbătoare. Era Ziua Recunoștinței , iar familile Dover și Birch se întâlniseră să marcheze cum se cuvine acest eveniment împreună cu copiii lor. La un moment dat, fata lui Dover și cea a lui Birch, ambele având aproximativ 6 ani, pleacă la locuința celei dintâi să caute o jucărie. Ceruseră acordul părinților, iar aceștia le-au spus să meargă însoțite de frații mai mari. Evident, fetele nu au ținut cont de acest lucru și au plecat singure gândindu-se că locuințele sunt destul de aproape una de alta. După câteva ore le este remarcată disparația, sunt căutate în ambele case, prin vecini, iar apoi sunt anunțați și polițiștii. Încep căutările prin pădure, oamenii legii au și un suspect, un tânăr cu probleme psihice, despre care spune că are intelectul unui copil de zece ani.  Cazul este preluat de un polițist (Jake Gyllenhaal) care are procentaj maxim la cazurile rezolvate. Totuși, în ciuda desfășurării de forțe nu apare nicio dovadă despre dispariția celor două, parcă au intrat în pământ. În această situație, Keller Dover (Hugh Jackman) decide că trebuie să ia măsuri radicale dacă mai vrea să-și găsească fata în viață.

prisoners01 460x276 Prisoners (2013)

„Roagă-te pentru mai bine, dar pregătește-te pentru ce este mai rău”. Acesta este motto-ul lui Keller Dover, bărbat care pare pregătit pentru orice, are în pivniță un stoc de alimente pentru zile negre, în caz de tornadă, cutremur sau alte catastrofe naturale. Totuși,  oricât de stăpân pe tine ai fi nimic nu te poate pregăti pentru dispariția copilului tău. Și de aici și reacția sa disperată, a unui om cât se poate de calculat, de altfel.
Nu veți regreta niciun moment dacă decideți să urmăriți acest film: povestea este suficient de captivantă și are numeroase piste false, care măresc suspansul, regia este fără cusur,iar jocul actorilor  depășește orice așteptări. În concluzie, Prisoners este printre cele mai bune filme ale lui 2013, nu-l ratați.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Este un film extraordinar, l-am vazut acum aprox. 2 saptamani la CinemaCity Sun Plaza. Aveam asteptari mari, datorita reviewurilor bune, si chiar mi-a intrecut asteptarile. Nu va zic nimic, trebuie sa-l vedeti! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.