The Resident (2011)

0

„Your mother, she was so beautiful. She married a weak man. When she brought another of the world.”

Imi era dor de Hilary Swank, insa alegerea sa de a face parte din distributia filmului „The Resident” nu a fost una tocmai fericita, asa ca mai bine astepta sa primeasca o alta oferta care ar fi putut sa ii asigure o revenire decenta pe ecrane. Jessica Alba si Maggie Gyllenhaal au fost primele optiuni ale regizorului Antti Jokinen (semneaza si scenariul) in interpretarea rolului principal feminin, conform declaratiilor sale. Alegerea sa finala a insemnat Hillary, care s-a straduit mai mult decat era cazul sa faca dintr-un produs reciclat de nenumarate ori, macar o pelicula care va fi uitata repede, decat una hulita.

Recent divortata doctor, Juliet Dermer (Hillary), ia hotararea de a deveni o femeie independenta. Primul pas este gasirea unui apartament pentru a-l inchiria. Atunci cand in sfarsit se intampla asta, si il cunoaste pe Max (Jeffrey Dean Morgan), proprietarul binevoitor care ii ofera la un pret foarte mic, apartamentul visurilor sale, incepe treptat o lupta pentru intimitate si intr-un final pentru supravietuire. Max este prototipul personajului paranoic care sufera de o nebunie dezvoltata ani de-a randul de o persecutie nejustificata din cauza convieturii cu bunicul sau (Christopher Lee- superb de sinistru). Sunt si psiholog acum :)).

M-a agasat intentia regizorului (nereusita) de a prezenta la inceput trei posibili suspecti ce o hartuiesc pe protagonista, cand era mai mult decat evident totul. Presupun ca v-ati dat seama din primele minute ale filmului cine este voaiorul si veti gasi la fel de revoltatoare tentativa puerila de a pacali, cand scenariul nu iti permite sa faci asta. O secventa care s-a vrut a fi una erotica presupun, a trezit sentimente de greata si ma face sa ma intreb daca nu cumva inspiratia unor oameni lipseste sau prefera sa stea ascunsa cu scopul de a intriga prin incompetenta (vezi scena cu periuta de dinti). Daca filmul a vrut sa fie unul thriller, atunci cu regret va spun ca nu-si serveste scopul si dintr-un film cu potential minor, devine unul plictisitor, cu un sfarsit anticipat inainte de a savura macar intriga. Fara nicio particularuitate speciala, poti alege “The Resident” spre vizionare, daca iti promiti ca vei ignora scenariul gol.

Vizionati trailer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.