Principii de Viata (2011)

8

Dintre cele 4 filme vazute la Cluj, la TIFF, “Principii de Viata” cu Vlad Ivanov este o recomandare facuta cu drag voua, singura, dar demna de mentionat. Am inteles ca mai multi critici nu ar fi dat o nota prea mare filmului insa cred ca, pe langa o chestie de gust, ca este si o problema de asteptari pe care le ai de la film. Iar eu, de la Vlad Ivanov m-am asteptat sa traseze un personaj plin de umor, sec, dar plin de umor. Iar de la un film cu Vlad Ivanov acelasi lucru. Primul film pe care l-am vazut cu (unul dintre actorii romani ai momentului) domnul actor a fost Politist, adjectiv (acum 2 ani, tot la TIFF) si, nici atunci, nu am fost dezamagit de prestatia acestuia.
principii de viata poza 1 460x305 Principii de Viata (2011)

Filmul spune povestea vietii conjugale a unor parinti despartiti care trebuie sa-si creasca fiul ajuns la pubertate. Tatal (Ivanov) incearca sa gaseasca o solutie in a avea o relatie decenta cu acesta in timp ce organizeaza o plecare la mare impreuna cu noua sa partenera si cu celalalt fiu al sau. Si, chiar daca solutiile exista, problemele nu inceteaza sa apara.
principii de viata poza 2 460x248 Principii de Viata (2011)

Daca ati fost la vizionarea de la TIFF, si ati auzit un ras enervant in spatele salii, sa stiti ca unul dintre cei care radeau eram eu. M-au amuzat lucruri simple de la goblenurile de pe masa pana la faianta din bucatarie. Sa nu mai vorbim de scena din final. Scena care, desi destul de falsa, m-a amuzat teribil. Iar povestea nu este despre despre problemele pe care romanii le au in cresterea copiilor, ci despre situatii in care veti fi pusi si voi. Cand va veni vremea.

Si trailerul:

8 COMENTARII

 1. Come on… Tocmai mă pregăteam să scriu în weekendul ăsta un review în care să dau de pământ cu filmu ăsta!
  Adică, știi filmele lui Jarmusch, în care nu se-ntâmplă nimic? Ei bine, după ce l-am privit pe acesta, filmele lui Jarmusch mi s-au părut pline de acțiune.
  Iar actorii… De fapt ăia chiar au luat bani pentru că (s-)au jucat în filmu ăsta? Cel mai mult m-a dezamăgit faptul că până și Ivanov a avut momente în care părea fals.

 2. Finalul e putin fals si au niste momente care ar fi putut fi scoase la montaj, dar cam atat. Sa inteleg ca daca in asta nu s-a intamplat nimic, “Politist, adjectiv” ti s-a parut o poza? :))

 3. Yeap! Polițist, adj. ar fi trebuit să fie cel mult un scurtmetraj de vreo 5 minute, numai că a fost lungit la o oră jumate.
  Nu mă gândeam că un film de o oră jumate poate părea că nu se mai sfârșește!

 4. […] gest necugetat când realizează că viața sa nu e atât de roz precum o vrea el. Floryan – FilmeTari M-au amuzat lucruri simple de la goblenurile de pe masa pana la faianta din bucatarie. Sa nu mai […]

 5. […] Bogdan Dumitrache – „Din dragoste cu cele mai bune intenții” Cristi Puiu – „Aurora” Vlad Ivanov – „Principii de viață” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.