Pineapple Express (2008)

2

Cu un actor specializat în comedii (Seth Rogen), cu nota 7.1 pe IMDB (mult, cred eu), cu o nominalizare la Globurile de Aur adusă lui James Franco pentru rolul său şi cu un titlu curios, Pineapple Express chiar părea a fi un film promiţător. Păcat că nu s-a dovedit aşa.

the pineapple express111 460x304 Pineapple Express (2008)

Subiectul este unul simplu şi plasează filmul în categoria de weed movie. Dale Denton (Seth Rogen) este un tip obişnuit care ca să mai iasă din rutina zilnică, se destinde cu nişte marijuana procurată de la prietenul şi traficantul său de droguri, Saul Silver (James Franco). Totul e bine şi frumos, până când Dale este martor la o crimă în care sunt implicaţi şi traficanţi de droguri, iar aceştia pornesc pe urmele celor doi pentru a-i reduce la tăcere. Ca să fie tacâmul complet, Dale şi Saul mai sunt urmăriţi şi de poliţie, mai exact de o poliţistă complice la crimă. În “aventura” lor, penibilul se împleteşte cu dramatismul şi pauzele de relaxare cu marijuana.

pineapple express picture 460x310 Pineapple Express (2008)

După două ore care nu se mai terminau, am rămas cu aceeaşi expresie de parcă m-aş fi uitat la un perete gol. Filmul alternează între momente wannabe hilarious şi unele în care nu prea îmi dau seama dacă este vorba despre ironie sau nu. James Franco e fermecător, dar nu în filmul ăsta şi sunt sigură că pentru acest rol a consumat marijuana pentru a oferi puţină credibilitate personajului său. Ca să vă lămuresc ce este şi cu titlul, Pineapple Express este numele unui tip de marijuana, însă probabil este o denumire folosită doar aici. Încasările de aproape 102 milioane de dolari în contrast cu bugetul de 27 de milioane $, dovedeşte faptul că filmul a fost totuşi pe placul unora, cel mai probabil pentru partea masculină. Şi cum astfel de filme au mereu priză la public (sau măcar la o parte din el), este foarte probabil că va urma şi o continuare.

Pe scurt, dacă ar fi să rezum experienţa vizionarii, aş cita un critic de film care a zis exact aşa: Watching Pineapple Express is like sitting dead sober in a room with a bunch of stoned people who are laughing uproariously. They’re having a great time. You’re not.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Arata bine din trailer, mi-a placut mai ales partea aia in care incerca sa iasa dinre cele doua masini :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.