Patch Adams (1998)

0

Patch Adams” este un film pe cinste. Şi spun asta din mai multe considerente pe care am să le enumăr în continuare. Să începem, în primul rând, cu cel mai important: Robin Williams. Ştim cu toţii că este un actor bun, ne-a dovedit-o de nenumărate ori, dar, de data asta, parcă s-a întrecut pe sine. Sau doar mi se pare mie fiindcă nu mai văzusem de foarte mult timp un film cu el. Modul în care îşi interpretează rolul, salturile bruşte pe care le face, de la un personaj la altul, în jocul său de a-i distra pe alţii, mimica pe care o are în unele scene şi gesturile oarecum insignifiante pe care le face, toate acestea vin în ajutorul peliculei adăugându-i valoare. Nu vreau să vorbesc despre părţile slabe din film, despre clişeele din acesta sau despre scenariul care, cred, putea fi mai bun. Filmul merită pentru prestaţia actorilor, mai ales cea a lui Robin Williams, şi, să nu uităm, pentru mesajul puternic pe care îl transmite. Puternic şi emoţionant aş putea adăuga.

“Patch Adams” spune povestea unui bărbat pe nume Hunter Adams, ce se internează singur într-un spital de boli mintale deoarece avea gânduri sinucigaşe de când murise tatăl său.

patchadams 2 Patch Adams (1998)

Efectiv, viaţa sa nu mai avea niciun sens, scop sau ţel, se simţea confuz şi inutil. Ca o mică paranteză, cred că fiecare dintre noi cunoaşte, mai mult sau mai puţin, sentimentul. Aşa, şi în spital va avea parte de o revelaţie. Realizează că cel mai mult pe lumea asta îşi doreşte să ajute oamenii. Astfel, iese din spital şi se înscrie la Facultatea de Medicină. Ce se va întâmpla mai departe, cum va încerca să schimbe “sistemul” şi ce influenţă va avea asupra celor din jur, vă las pe voi să aflaţi singuri. Cert este că pelicula are foarte multe scene frumoase, amuzante şi pline de învăţăminte.

thumbnail Patch Adams (1998)

Producţia face parte din categoria celor care te pot pune pe gânduri şi, cine ştie, poate reprezenta chiar o sursă de inspiraţie pentru unii dintre noi. Pentru că, într-adevăr, contează mai puţin durata vieţii, cât contează calitatea acesteia. Apropo, filmul este inspirat dintr-o poveste reală.

Vizionati trailer: