Paris (2008)

0

poster12 Paris (2008)Actori: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini, Melanie Laurent, Francois Cluzet

V-ati gandit cum ar fi sa „vizitati” Parisul vazandu-l prin ochii unui singur om? Interesant nu? Cam despre asta este vorba in una dintre cele mai laudate productii ale anului 2008 pe piata europeana, orasul, lumea vazute in Paris prin ochii unui dansator. Daca sunteti familiarizati cu stilul inedit al regizorului Cedric Klapish, iar filme precum „Euro-mix” sau „Poupess Russes” v-au cucerit, va recomand aceasta noua productie a celebrului regizor, un film matur ce prezinta aspecte din viata, ipostaze in care cu siguranta o sa va regasiti.

Pierre este un dansator profesionist, care in urma unui control de rutina afla ca are mari probleme cu inima, numai un transplant l-ar salva si este nevoit sa paris 1222854708 0 20081 Paris (2008)renunte la placuta meserie. Elise, sora sa, impreuna cu cei trei copii se muta la el pentru a-l ajuta. Datorita faptului ca nu are voie sa depuna efort viata lui Pierre devine un adevarat calvar, singura sa preocupare fiind observarea oamenilor ce trec pe strada. Prin ochii lui Pierre ne sunt prezentate alte vieti, intamplari, precum idila Elisei cu un vanzator, vecina din blocul alaturat, Letitia, pentru care Pierre face o pasiune, dar din pacate ea traieste o idila cu unul din profesorii de la facultate, profesor care la randul sau ajuns la o varsta destul de inaintata se afla in plin impas fiind nemultumit de modul in care si-a petrecut viata, dar si alte personaje.

Download subtitrare “Paris” in curand.

paris 1222854709 3 20081 Paris (2008)Dupa ce am vizionat filmul prima intrebare pe care mi-am pus-o a fost „Oare a scazut numarul turistilor din Paris, in ultima perioada de timp?” Inteleg ca ideea de baza a filmului este „lumea vazuta prin ochii unui dansator” si chiar mi se pare originala, dar ce nu inteleg eu de ce trebuie sa existe atat de multa reclama in film si ma refer la reclama facuta orasului. La un moment dat aveam impresia ca urmaresc un film documentar despre cat de frumos este Parisul. Oricum, daca aveti ceva timp la dispozitie merita vazut filmul.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.