Ordinary Decent Criminal (2000)

1

Nu putea trece şi această săptămână fără să vă prezint un alt film ce îl are în rolul principal pe Kevin Spacey. Aşa cum probabil v-aţi obişnuit deja, “Ordinary Decent Criminal” este tot o recomandare, pentru că, mai întâi, veţi îndrăgi personajul interpretat de Spacey şi apoi pelicula în sine. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, filmul întreg este al lui Spacey, acesta reuşind să-i eclipseze pe toţi şi toate. Şi nu numai pentru că joacă foarte bine, ci şi pentru că personajul i se potriveşte perfect, fiind unul de-a dreptul intrigant şi ilar. Fiindcă Michael Lynch este cu adevărat, aşa cum singur se caracterizează, un infractor cumsecade :D. Producţia este jumate comedie şi jumate acţiune. Şi când zic comedie mă refer la scene cu adevărat haioase şi de bun-gust. Este genul de film care merge foarte bine să-l vezi cu gaşca de prieteni, mai ales dacă este formată numai din băieţi. Te poate binedispune pentru 90 de minute şi, dacă tot vorbeam de băieţi, pentru unii dintre voi Michael poate deveni un idol :D.

De ce zic asta? Simplu. Infractorul cumsecade trăia cu două femei. Acesta este aspectul care m-a intrigat foarte tare, pentru că cele două erau surori, apoi erau conştiente de situaţie şi acceptau într-un mod foarte senin să-l împartă, iar, în al treilea rând, îşi întemeiase familii cu ambele. Ciudat, foarte ciudat.

ordinary decent criminal 2000 14 g Ordinary Decent Criminal (2000)

Aşa, şi Michael al nostru avea o meserie foarte …”respectabilă”. Era hoţ. Jefuia bănci, magazine de bijuterii, muzee, orice era profitabil. Evident, nu le jefuia singur. Avea alături un grup de oameni foarte loiali, care îl ascultau şi îl ajutau. Însă, ce era cu adevărat special la acest infractor e că nu fusese niciodată prins. Era mereu mai inteligent decât poliţiştii şi cu un pas în faţa lor. Lucru care, cum era de aşteptat, le pica foarte prost celor din urmă. Iar aici o să vedeţi situaţiile penibile şi, totuşi, foarte amuzante în care îi pune Lynch pe oamenii legii. Ca în orice film trebuie să existe şi punctul culminant. În acest punct unul din oamenii lui Michael îl trădează, acesta trebuind să se dovedească mai viclean şi mai calculat ca niciodată pentru a-i păcăli pe poliţişti. Cât despre final, mă bucur că l-au făcut aşa. Nu cred că există cineva care ar fi vrut să se termine altfel.

746 Ordinary Decent Criminal (2000)

Închei cu un citat din film care mi-a plăcut foarte mult şi care, privit în ansamblu, reprezintă o adevărată lecţie de viaţă: “They’d never beat you if you stick together and stay loyal.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Pe bune, un film demential! Nu am mai vazut de multa vreme un film de felul acesta, care sa ma acapareze din primele minute.Iar accentul irish(pe care din pacate nu-l au toti actorii) e grozav.Super film!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.