Non ti muovere/Don’t move (2004)

2

Pentru ca limba italiana o consider total dificila pentru auzul meu, v-ati putea intreba de ce am ales sa urmaresc, dar si sa va prezint voua, un film produs chiar de baietii cu pricina. La o analiza superficiala, exceptia are un singur nume: Penelope Cruz. Cu spaniola si engleza am tot vazut pana acum ca diva jongleaza cu indemanare, asteptam sa vad ce poate da intr-o altfel de productie straina. Si… acum chiar, ce poti cere mai mult de la o actrita pentru a te cuceri pe vecie? Dincolo de frumusete si senzualitate, talent desavarsit si-o expresivitate uimitoare; Penelope Cruz le are pe toate, cu siguranta! Revenind la ecranizare, nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca personajul masculin central, anume Sergio Castelitto, semneaza si regia lui “Non ti muovere”. Si nu oricum, caci indrumarea ii este coordonata direct din paginile cartii lui Margaret Mazzantini. Ia sa vedem si despre ce ar putea fi vorba:

Timoteo, un ilustru medic chirurg, duce o viata linistita alaturi de frumoasa lui sotie si isi doreste un copil. Linistea va disparea in scurt timp, atunci cand barbatul o intalneste accidental pe Italia (Penelope Cruz). Femeia, naiva dar si foarte descurcareata, se va oferi sa-l ajute pe Timoteo la momentul intalnirii lor.

nms Non ti muovere/Dont move (2004)

Multumirea pe care acesta o va oferi Italiei, va fi daca nu ciudata, oarecum misogina: o violeaza. Da, stiu, halal apreciere! Costernat dar si uimit de fapta lui, se intoarce in casa fetei pentru a-si cere scuze. Ei bine, cu multe asteptari ori nu, intre acestia va porni o frumoasa poveste de dragoste. Amanta ramane grea, nevasta la fel.. Iar restul este pura intamplare

ploaie Non ti muovere/Dont move (2004)

Scenariul aduce evident a telenovela. Si daca Penelope Cruz n-ar fi interpretat-o pe usurica Italia, l-as fi catalogat drept un alt film artistic cu si despre italieni. O laudam pe actrita la inceput de articol pentru plurivalenta, dar trebuie mentionat ca pentru rolul de aici vedeta a spus pas! frumusetii ori senzualitatii. Imbracata saracacios dar si cu mult prost-gust, cu un aspect neingrijit, faceti bine si uitati de Penelope cea plina de sex-appeal. Dar si partenerul ei de platou, Sergio Castellitto face un rol foarte bun, reusind sa te aduca in poveste fara prea multe batai de cap. Filmul este o drama trista, drama unei relatii ce desi parea a invinge orice bariere, a cazut mai usor decat s-ar fi crezut.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. O da! Am vazut “Don’t move” in 2004, a fost printre primele filme vazute de mine ca proaspat boboc in Bucuresti. Penelope m-a fermecat si am ramas socata de cat de realiste sunt filmele europene si cat de veridica a fost interpretarea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.