Robert De Niro, presedintele juriului la Cannes 2011

0

Actorul, regizorul si producatorul american Robert De Niro va prezida cea de-a 64-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, ce urmeaza a se desfasura in perioada 11-22 mai 2011. In urma acceptarii invitatiei, acesta a declarat ca reprezinta o deosebita ocazie pentru el, datorita vechimei si istoriei importante ale acestui festival. Invitandu-l pe De Niro ca  presedinte al juriului la Cannes, organizatorii au dorit sa-l onoreze in acelasi timp pe co-fondatorul Festivalului de Film Tribeca, festival care va aniversa 10 ani de activitate in 2011. Actorul, cunoscut pentru iubirea sa fata de New York, a devenit co-fondator al Festivalului de Film Tribeca in 2002 si al Festivalului de Film Tribeca de la Doha.

Robert De Niro Midnight 460x273 Robert De Niro, presedintele juriului la Cannes 2011

De Niro: ” In calitate de co-fondator al acestor doua festivaluri de film, am o mare apreciere fata de juriu care detine un rol important in alegerea filmelor de cel mai inalt nivel din toata lumea, iar aceste genuri de festivaluri ajuta la relationarea dintre acestea si  comunitatea internationala de film, servind in cele din urma la un impact cultural durabil.”

taxi driver robert de niro in martin scorsese movie 1 460x253 Robert De Niro, presedintele juriului la Cannes 2011

Considerat cel mai bun actor al generatiei sale, Robert De Niro si-a cladit o cariera durabila de star de cinema prin extraordinara sa abilitate de a disparea complet in rolul interpretat. Fiul unor artisti, De Niro a fost crescut in Greenwich Village, New York si a studiat sub indrumarea lui Stella Adler. A participat cu 8 filme in competitia Festivalului de Film Cannes, doua dintre ele castigand trofeul Palme d’ Or: Taxi Driver (r. Martin Scorsese),
in 1976 si 10 ani mai tarziu, The Mission (r. Roland Joffe).

Castigatorul a doua premii Oscar – pentru The Godfather Part 2 si Raging Bull– i-a dedicat tatalui debutul sau regizoral din 1993, A Bronx Tale. In 2006, a revenit sub carma regizorala pentru filmul The Good Shepherd. Recentul sau film, Little Fockers se bucura in momentul de fata de succes in Franta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.