Mysterious skin (2005)

2

Trebuie sa recunosc, mi-a fost putin teama sa va vorbesc despre acest film. Dar mi-am facut curaj cand am vazut ca Mihaela a abordat un subiect asemanator in La mala educacion. Este vorba despre descoperirea propriei sexualitati si felul in care faci fata tuturor lucrurilor care ti-e inca greu sa le intelegi. Mysterious skin e chiar mai mult de atat. Atinge subiecte delicate, dar o face intr-un mod in care nu m-as fi asteptat. mysterious skin 2 Mysterious skin (2005)

Neil (Joseph Gordon-Levitt) si Brian (Brady Corbet) sunt doi tineri foarte diferiti, dar care au un trecut comun. Amandoi au facut parte din aceiasi liga de baseball cand erau mici si amandoi au fost molestati de catre antrenorul lor. Aceste experiente i-au marcat pe cei doi in moduri foarte diferite. Neil, a carui mama era usuratica si isi neglija copilul, a luat aceasta experienta ca pe o initiere in propria sexualitate. Cu trecerea timpului el devine un tip agresiv, homosexual si ajunge chiar sa se prostitueze. Brian pe de alta parte, a reactionat complet diferit la cele intamplate. Fiind mult mai sensibil si linistit, a avut lipsuri de memorie, fiind incapabil sa-si aminteasca mare lucru din ce s-a petrecut. Acest mister il bantuie pana in adolescenta, cand devine un tocilar pasionat de extraterestrii. E convins ca acele lucruri de care nu-si aminteste sunt de fapt experiente paranormale. El pleaca in cautarea raspunsurilor, inarmat doar cu cateva imagini vagi ale antrenorului sau din copilarie si inca un baietel. Intre timp, comportamentul nebunesc si sfidator al lui Neil ii cauzeaza tot felul de probleme. In cele din urma, cautarile lui Brian il conduc catre Neil care stie tot ceea ce vroia Brian sa afle. mysteriousskinpic Mysterious skin (2005)

M-a impresionat Mysterious skin tocmai prin sinceritatea de care da dovada, dar si de felul neobisnuit de abordare a unor astfel de subiecte. Te-ai fi asteptat ca antrenorul de baseball sa fie vreun om bolnav si violent, insa obsesia lui este aproape nevinovata. El pare sa iubeasca cu adevarat copiii si sa-si doreasca sa-i faca fericiti. Tocmai de aceea casa lui era plina de jocuri, dulciuri. Neil, care isi aminteste totul, il vede pe antrenor ca pe un lucru pozitiv in viata sa tulburata. Filmul nu este explicit dar este destul de sugestiv. Avand in vedere toate preconceptiile care exista legate de homosexualitate si molestare a copiilor, nu va fi o productie pe gustul tuturor.

Mie personal mi-a placut, pentru ca este diferit. Portretizeaza niste idei destul de tulburatoare intr-un mod neobisnuit, neasteptat, fapt care il face usor suprarealist. Mysterious skin este un film extrem de profund de care ma bucur ca am dat. Da dovada de curajul de a spune lucrurilor pe nume si de a explora sentimente si trairi deosebite si este unul dintre cele mai open-minded filme pe care le stiu.

2 COMENTARII

  1. Mie mi-a placut foarte mult acest film in special interpretarea puternica a lui Joseph Gordon-Levitt.Este intradevar un film care trateaza un subiect delicat insa este prezentat intr-o maniera diferita incat nu trebuie trecut cu vederea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.