La mala education (2004)

2

bad education poster 0 208x300 La mala education (2004)Actori: Gael Garcia Bernal, Fele Martinez, Daniel Gimenez Cacho, Lluis Homar, Francisco Boira

Am pasit cu dreptul alaturi de ‘Volver’, am continuat cu ‘La mala education’. Nu stiu daca tot cu dreptul, caci pe alocuri, m-am clatinat stangaci. Atributul perfect al povestii, cred eu, este scandalos. Nu pentru faptele desavarsite, nu pentru personajele frapante, ci pentru gandire si curaj. Am sa ma lipsesc cu desavarsire de intreaga critica vis-à-vis de Almodovar ce mi-o insira le grand internet, pentru ca risti sa te pierzi in conceptii, in valtoarea unui cortegiu cinefil ce-si imparte cu vehementa pachetul critic, marelui public consumator. Am sa va spun doar ca pelicula lui Almodovar si-a insusit meritele primului film spaniol ce a deschis festivalul de la Cannes din 2004. Cauta-l, urmareste-l si de-ti starneste simturile, te astept aici, sa largim randurile.

Cortina este aruncata peste gandurile si impresiile artistice, cu precadere regizorale, ale lui Enrique Goded, o tanara speranta a cinematografiei unor vremuri tulburi. Traversand un soi de colaps al inspiratiei, salvarea ii vine din partea bunului sau prieten din adolescenta, Ignacio Rodriguez, ce-i pune la dispozitie schita urmatorului sau film: ‘La visita’. Pe masura ce va citi scenariul, Enrique va realiza ca o mare parte din intamplarila mala educacion La mala education (2004) reprezinta franturi din copilaria petrecuta intr-o scoala crestina. Prima dragoste, primul sarut, prima dezamagire alaturi de.. Ignacio. Da, cei doi ascund o poveste frapanta, pasiuni bolnavicioase si cum vom afla pe parcurs, secrete ce vor schimba drastic o serie de existente.

Download subtitrare “La Mala Education” in curand.

Complexitatea ecranizarii fiind una mult mai profunda, eu am dorit sa privesc din afara, categoric prisma privitorului, marginile unei istorisiri tulburatoare. Aspectul istoric este de asemenea unul semnificativ de indraznet, dar ma voi limita in a va marturisi ca scenele nelipsite in picanterii pot deranja si oripila gramada, indeosebi cea homofoba. Personajele centrale, Bernal si Martinez isi incununeaza rolurile c-o precizie de exceptie, dand suflu unui cerc vicios, un cerc ce reuseste sa invarta si sa ingradeasca viata sub diferitele-i aspecte amoroase.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.