My One and Only (2009)

1

Astazi mi-am propus sa iau in vizor un film ce n-a produs mare valva in asteptarea lui, asta desi distributia si povestea cu siguranta pareau a promite multe. Nu-i nimic, timpul poate fi recuperat. “My One and Only” este noua pelicula ce se foloseste cu incredere de talentul nativ al lui Renee Zellweger. Ce pot spune?, actrita m-a cucerit irevocabil inca de cand se juca pe hartie cu iepurasii din “Miss Potter” ori cand facea pe scortoasa in “New in Town”. Nu singura in rolul unei mamei rebele, ci alaturi de mai-durul Kevin Bacon, aici adus pentru un rol de baiat rau. Dar tot nu atat de rau pe cat alte productii l-au infatisat pana acum. Plusul considerabil al productiei? Am uitat de anul in care suntem, de oamenii lui, de moda care a prins curaj sa inteprinda tot ce odinioara ar fi visat doar. Si asta pentru ca transferul in timp pe care regizorul isi muta scenariul ii reuseste de minune, chiar si pana in cel mai mic detaliu.

Povestea spune ca ne aflam in New York-ul anilor ’50. Anne Devereaux- casnica pedanta si Dan Devereaux- dirijor in localuri de lux, formeaza o familie, si desi cliseul spune mai departe “fericita”, pe asta o putem numi doar deocamdata stabila. Au si doi copii: pe George, istetul casei, dar si pe Robbie, artistul casei cu inclinatii.. un pic mai speciale.

myoneandonly My One and Only (2009)

Desi Anne obisnuia sa inchida ochii la aventurile destul de evident expuse ale sotului, intr-o buna zi aceasta decide ca Dan are nevoie de o lectie. Acestea fiind spuse, isi ia baietii si pleaca intr-o calatorie fara a avea vreo destinatie finala. Si pentru ca vor sta destul de prost cu finantele, aceasta porneste in cautarea unui sot, a barbatului perfect de.. bogat. Nu-i va fi tocmai greu, caci sarmul si farmecul inca ii sunt vii pe chip si trup, doar ca pretendentii nu ii vor usura mai deloc treaba…

1754884 My One and Only (2009)

Iti spuneam de anii ’50. E uimitor cum ajungi sa crezi si sa te pierzi in acest artificiu adus de poveste si viziunea regizorala. Totul incepand de la vestimentatie, atmosfera, autoturisme, atitudine.. Astfel se tradeaza o perioada tradusa fidel. Renee Zellweger isi conduce rolul cu o precizie fantastica, iar  prin naturaletea ei debordanta te va convinge ca o femeie puternica nu are nevoie de un barbat langa ea pentru a o mentine pe linia de plutire. Sau poate chiar si pe mai sus. Pe Kevin Bacon il stim cu totii, astfel ca reprosurile gratuite nu-si prea gasesc loc. Poate ar fi meritat cateva scene in plus, caci locul lui a fost undeva intr-un plan secund. Iar baietii “familiei”, Logan Lerman si Mark Rendall sunt exact ce avea nevoie Renee pentru a-si incheia pledoaria unei mame cu succes. Per total, un film placut, o drama bine-inspirata si frumos interpretata.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Sincer, nu mi-a placut.Mi s-a parut plictisitor.Singurul lucru bun din tot filmul a fost efectiv interpretarea lui Renee Zellweger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.