Mongol (2007)

0

Ginghis Han a fost unul dintre marii cuceritori din toate timpurile, el a pus bazele Imperiului Mongol care se întindea în mare parte din Asia. Filmul se ocupă de prima parte a vieţii lui Temudjin, cel care avea să devină Ginghis Han şi care la vârsta de 42 de ani avea să unească toate triburile mongole sub o singură căpetenie. Nu vă aşteptaţi ca această producţie să prezinte marile fapte de vitejie ale lui Ginghis Han deoarece “Mongol” se concentrează pe copilăria, adolescenţa şi tinereţea lui Temudjin şi astfel putem vedea cum s-a format un caracterul unui războinic excepţional. Acest film face parte dintr-o trilogie despre Ginghis Han, partea a doua urmând să fie lansată în acest an. Sper să ajungă cumva şi în ţara noastră.

mongol 1 300x199 Mongol (2007)

Filmul debutează cu drumul pe care Temudjin, în vârstă de 9 ani, îl face împreună cu tatăl său pentru a-şi găsi soţie. El alege o fată de 10 ani dintr-un alt trib decât cel dorit de tatăl său, dar dorinţa îi este respectată. La întoarcerea din călătorie tatăl lui Temudjin este otrăvit, iar apropiaţii săi încearcă să-l omoare pe fiul său. Temudjin reuşeşte să scape de fiecare dată când este în dificultate, este hăituit şi cu greu îşi poate găsi liniştea. Anii trec, el se duce să-şi ia soţia, apoi aceasta este răpită, iar Temudjin face totul ca să o recupereze. Toată tinereţea sa este o goană nebună pentru supravieţuire, dar caracterul său dârz şi ajutorul soţiei îl fac să depăşească toate momentele dificile şi să reuşească unirea triburilor mongole sub un singur conducător.

mongol 23 300x201 Mongol (2007)

Scenariştii au avut o problemă cu povestea acestui film, confruntându-se cu o lipsă a izvoarelor de informare. De aceea, în anumite momente, scenariul nu pare foarte închegat, iar personalitatea lui Temudjin este prezentată ca fiind una foarte puternică, poate prea puternică chiar şi pentru un luptător de talia sa. Dar probabil că istoria lui Ginghis Han a fost spusă de-a lungul secolelor astfel încât fiecare povestitor a vrut să-i adauge noi elemente vitejeşti. Filmul are imagini minunate, iar actorii principali sunt excepţionali. “Mongol” a fost nominalizat la Oscar din partea Kazakhstanului, categoria film străin.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.