Miss Bala (2011)

0

Inspirat din fapte reale, Miss Bala reda povestea unei tinere de 23 de ani din Mexic care isi doreste sa participe la un concurs de frumusete. Visul ei devine insa un cosmar pe parcursul filmului. Regizat de Gerardo Naranjo, Miss Bala prezinta lumea traficantilor de droguri si a crimei organizate din Mexic, tara in care aceste fenomene se intalnesc frecvent. Meritul filmului este ca prezinta aceasta lume din perspectiva tinerei, raportarea fiind una realista si pertinenta. La sfarsitul filmului ni se spune ca “razboiul drogurilor din Mexic a dus la moartea a peste 36.000 de oameni intre 2006 si 2011. Doar in Mexic, traficul de droguri genereaza 25 de miliarde de dolari pe an”. Perspectiva este una sumbra, iar realizarea unui film pornind de la acest fenomen este o provocare pentru ca, pe de o parte, trebuie sa prezinti niste fapte reale si obiective, iar pe de alta parte trebuie sa si arati cum influenteaza acest fenomen viata oamenilor obisnuiti. Filmul lui Gerardo Naranjo are mai multe puncte tari si abordeaza problema dintr-un unghi interesant, si anume prin experienta unei tinere care ajunge fara voia ei in universul crimei organizate.

missbala22 460x368 Miss Bala (2011)

Laura Guerrero (Stephanie Sigman) traieste impreuna cu tatal si fratele ei in Tijuana, Mexic. Tanara isi doreste sa participe la concursul Miss Baja California, sperand sa castige marele titlu. Laura participa la preselectie impreuna cu prietena ei. In aceeasi zi, in timp ce se afla cu prietena ei intr-un club, o grupare criminala omoara mai multe persoane in acea locatie. Laura reuseste sa scape, dar a doua zi ajunge in mainile membrilor acestei grupari condusa de Lino Valdez (Noe Hernandez). Acesta o forteaza pe tanara sa faca diverse lucruri pentru grupare, iar Laura, pentru a-si proteja familia si viata ei, accepta. Astfel incepe o incursiune dureroasa in lumea criminalitatii. La un moment dat, Laura este incoronata Miss Baja California in conditii foarte dubioase.

missbala31 460x258 Miss Bala (2011)

Mi-a placut mult interpretarea actritei Stephanie Sigman, care da viata unui personaj puternic, dovedind o maturitate incredibila pentru varsta ei si reusind sa faca fata lucrurilor la care este nevoita sa asiste sau in care este fortata sa se implice. Cu ce pret insa reuseste acest lucru, veti vedea. Gerardo Naranjo dovedeste un stil regizoral aparte realizand Miss Bala si face un film dur, insistand asupra modalitatii de operare in lumea crimei organizate si a planificarii omorurilor. Nu se pune accent pe detalii macabre legate de crime, insa intruziunea in lumea crimei este facuta dintr-o perspectiva realista. Vedem moartea prin ochii tinerei fara sentimentalisme si prea multe lacrimi. Multe scene au in prim plan chipul Laurei, privirea ei fixa si devastata, uneori pierduta. Nu ni se dezvaluie prea multe lucruri despre ea, accentul punandu-se pe reactiile de moment si capacitatea ei de a supravietui. Mie mi s-a parut un film bine realizat, si, in plus, trateaza niste subiecte importante. Atmosfera este una tensionata, iar filmul iti capteaza atentia. Asa ca va recomand sa il vedeti, mai ales daca va intereseaza temele abordate.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.