Mihaela: The Soloist (2009)

5

SoloistFinal 202x300 Mihaela: The Soloist (2009)Actori: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Meggan Anderson, Michael Bunin, Catherine Keener

Una dintre categoriile (de filme) cu care ma tot ciocnesc sunt cele in care oameni simpli, cei smulsi din topor, cum s-ar zice, au de-a face cu personalitati interesante si reusesc sa sculpteze binele in ceea ce se banuieste a fi pierdut, fara alte speranta. Astfel facem cunostinta cu profesori dedicati intrutotul scopurilor pedagogice ce reusesc sa ridice din mintea scolerului grabit cortina dezinteresului, oameni de televiziune ce reusesc sa se faca apreciati pentru mai mult decat o stire-fulger din televizor si.. pe final, dar nu de neglijat, cazul despre care vom vorbi astazi, puterea mass-media, jurnalistica ce da-n floare la fiecare editorial convingator. Robert Downey Jr, omul nostru de otel (“Iron Man”) este solicitat cu sarguinciozitate intr-o drama de 2009, “The Soloist”, drama ce-si are radacinile in cartea publicata de insusi jurnalistul-personaj, Steve Lopez.

Steve Lopez, un jurnalist de la Los Angeles Times stie cel mai bine in ce consta goana dupa materialele de senzatie. Aflata intr-o panta a decadentei, ziaristul stie ca pentru a ridica stafeta publicatiei la vechile cote, trebuie sa gaseasca sursele necesare pentru a-si atrage (din nou) cititorii. Astfel ca atunci cand il intalneste pe Nathaniel Ayers, un muzician ambulant, decide ca acesta sa devina tinta si subiectul articolelor sale.

Soloist Mihaela: The Soloist (2009)

Nathaniel (Jamie Foxx), fost student la prestigioasa scoala de muzica Julliard, traieste acum in conditii improprii, alaturi de lucrurile sale, pe strazile din L.A. Genial de talentat, dar cu grave probleme psihice, acesta va lega o prietenie cu Steve, legatura ce va suferi anumite turnuri de-a lungul intregii povestii. In paralel vom afla si povestea de viata a barbatului, poveste pe cat de banala, pe atat de complexa. Caci totul porneste c-o poveste. Se va detasa jurnalistul de subiectul sau de senzatie, vazandu-l si ca pe simplul om de rand, sau tentatia de a face valva prin mass-media va castiga?

the soloist071 Mihaela: The Soloist (2009)

Un film bun, interesant, intrigant. Americanii tin sa trateze spre final o problema grava de-a lor (si-a nostra, cu precadere): oamenii strazilor. Sunt multi, unii dintre ei inofensivi, altii nicidecum, cativa si-au condus odata destinul pe umeri, acum le zac zilele rezimate de ei, peste picioare. Talentati sau nu, impozanti sau simpli cersetori, cu toti fac parte din lumea  pe care-o vedem zilnic si n-o vedem. Stiti cum este: vedem ce ne place si ce vrem sa vedem. Filmul as zice ca poate fi asemanat usor c-un altul si anume “August Rush”, dar, va spun, asta-i ceva mai serios si cu mult mai bun. Robert Downey Jr. convinge din ipostaza vanatorului de presa, iar Jamie Foxx intocmeste un rol de mare angajament, reusind sa induplece audienta, fie ea just cinefila. Filmul va rula incepand la noi incepand cu luna octombrie, asteptati-l cu drag!

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. […] “Law Abiding Citizen” este o producţie ce îi are în rolurile principale pe Jamie Foxx (The Soloist) şi Gerard Butler, acelaşi actor care ne-a încântat anul acesta şi în “Gamer” sau “The […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.