Mihaela: “Lars and the Real Girl (2007)”

0

lars_and_the_real_girl_movie_poster_onesheetActori: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner, Nancy Beatty

Cand te raportezi la stilul fiecaruia de viata, va iesi intotdeauna cu virgula. Ori esti de acord, ori ba. Vecinu’ o arde-n partide de jogging nocturne, piticii de sub tine au abonament la disco-ul de cartier, iar pensionarele de parc, isi sfintesc locul pe fiecare dupa-masa. Si se reduce totul la cat de normal ti se pare a fi lucrul X ori Y. Ce-i normal pentru noi? Ce face si restu’? Ce obisnuim sa facem? Oaie versus Capra. Oaie datorita mentalitatii unora, capra o dam rasculatilor. Ei, iata ca farama de film a lui astazi, “Lars and the Real Girl”, isi propune sa te-mpace si cu ciudatii. Care ciudati? Aia de-i intalnesti la tot pasul. Cei pe care nu-i intelegi, figurile aratate cu degetul si sufletele uneori judecate. Ryan Gosling (vanjosu’ din “The Notebook) intocmeste aici ca personaj principal un rol remarcabil, cuceritor prin simplitate si inocenta, un caracter aparte, dar purtator al unei atitudini des intalnite. Iar nominalizarile peliculei la premiile Oscar, Globul de Aur si multe altele, ar putea sa convinga scepticii. Cu real succes, zic.

Lars si fratele sau, Gus, alaturi de sotia lui Karin, detin o casa primita din partea defunctilor parinti. 071101larsToate bune si frumoase, doar ca Lars prefera sa locuiasca in anexa locuintei, intr-un soi de grajd in care acesta isi duce modest veacul. Refuza sa socializeze prea mult cu acestia, motiv ce starneste ingrijorarea si compasiunea familiei. Are un job mediocru, iar relatiile vizand colegii de munca se rezuma la salutari si intrebari strict uzuale; desi Margo, una dintre colege, manifesta interes direct fata de el. Ce-ar vrea atunci un tip de calibrul lui? Intr-o pasa optimista, o va aduce pe Bianca in casa fratelui sau. Bianca este o bruneta focoasa, dar paralizata, ce va deveni iubita lui Lars. Astfel, toata atentia sa si-n curand a intregii comunitati, se va focusa asupra fetei noi-venite.

lars-and-the-real-girl Am pus lacatel povestii. Nu v-am zis tot. Bineinteles. Acum as continua in nota in care-am si-nceput. Dar pe alt portativ: cel al tolerantei, al gradului de intelegere al celor de langa noi, bunatatii, samariteanul din vecini si toate cele. Cheia sol poate fi stilul ala de viata, diferit de-al tau, iar ghidusele note muzicale, oamenii ce se agita-n partitura. Astfel ca fiecare cartier, comunitate sau orasel isi canta si descanta propria simfonie. Creativ, nu credeti? Povestea de aici, cea a lui Lars, este una a unei lumi atipice, a propriei tale lumi. Zugravita, gandita, coordonata si decisa doar de catre tine, creatorul ei. Cu mici influente, ca-s musai. Si ce daca nu-i pe gustul altora?

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.