Lucrurile pe care le-ati ratat la “The Oscars”

0

Astazi va vorbesc despre Premiile Oscar, editia 2013. Pe scurt, cu imagini si numai despre lucrurile importante (pentru mine). Stiti voi, genul acela de informatii pentru care sa puteti raspunde la intrebarea “te-ai uitat la premiile oscar?” cu “da” chiar daca la 3 dimineata, in noaptea dintre 24 si 25 februarie dormeati bustean.

Castigatorii ii gasiti aici, cu tot cu poze (poate nu-i recunoasteti dupa nume) si cu link pe numele filmului pentru a caror prestatie au luat Oscarul. Lista completa a nominalizarilor este aici, iar cotele la casele de pariuri le aveti aici. Toate articolele sunt pe filmetari.com, asa ca dati click cu incredere pentru ca nu va las sa plecati nicaieri. 

Incepem cu covorul rosu. Nicio gafa pe acolo, anul acesta, poate doar Kristen Stewart (tipa din twilight) care a ales sa vina in carje, lovita fiind, miscare pusa in scena de numeroasele creierase ale echipei ei de pr care vor sa o aduca in atentia Hollywoodului dupa ce, se pare ca, aceasta nu prea mai primeste roluri decat in filme cu vampiri. Aceasta a prezentat chiar si categoria “cea mai buna scenografie” alaturi de Daniel “Harry Potter” Radcliffe. Oscarul pentru “cea mai buna” l-a luat… tipa din poza de mai jos. Cei 41 de ani pe care-i are m-au facut sa va fac si voua prezentare cu ea.

tumblr misca953Y11rdy9mjo1 500 Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

Trecem mai departe si intram in plin spectacol. Seth MacFarlane a inceput gala printr-un cantec (mereu se incepe cu un cantec). “We Saw Your Boobs” este despre vedetele care si-au aratat sanii in filme, la Hollywood, iar fragmentul il aveti, video, mai jos.

Cristoph Waltz a luat cel de-al doilea Oscar al sau pentru “actor intr-un rol secundar” dupa ce mai colectase acelasi premiu si in 2010 pentru Inglorious Basterds (regizat de acelasi Tarantino, care a facut practic numai aceste 2 filme in ultimii 4 ani). Si mai interesant este faptul ca Waltz nu mai jucase in nicio productie americana inainte sa-l cunoasca pe QT, iar acum parca nu te mai saturi sa-l privesti.

Probabil premiul l-ar fi luat Tommy Lee Jones daca nu era privit cu atat de multa antipatie de Academie. Da, era normal ca rolurile de 2 lei din ultima perioada sa nu-l puna in calcule pe Robert De Niro. Desi are 7 nominalizari si 2 premii Oscar, in cariera, De Niro nu a mai calcat pe scena de vreo 30 de ani.

Anne Hathaway a luat “cea mai buna actrita intr-un rol secundar” pentru cantecul filmul “Les Miserables” si o vedem, mai jos, cum asteapta nerabdatoare sa-i fie gravat numele pe statueta de 35 de cm inaltime si aproape 4 kilograme. Da, placata cu aur.

Ang Lee a luat premiul pentru “cel mai bun regizor” pentru “Life of Pi“, apropiind premiile si mai mult de festivalurile de specialitate, dupa ce Amour a luat si “cel mai bun film strain” completandu-i palmaresul unde se afla si “Palme d’Or”-ul de la Cannes. Desi Cristian Mungiu a intrat pe lista scurta a filmelor straine cu “Dupa Dealuri“, nici anul acesta nu am avut ocazia sa vedem un roman pe covorul rosu. Pardon…

Am avut-o pe Madalina Ghenea (fotomodel, 25 de ani, din Slatina), actuala logodnica a lui Gerard Butler. Va dau o poza de la petrecerea de dupa. Macar atat si noi 🙂

item119.rendition.slideshowWideVertical.07 Madalina Ghenea Gerard Butler e1361820445129 Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

Revenim. Quentin Tarantino si Ben Affleck (care a castigat anul acesta, cu Argo, premiul pentru regie peste tot pe unde se putea castiga) nici macar nu au fost inclusi pe lista nominalizatilor, la aceasta categorie. Quentin a luat totusi premiul pentru “cel mai bun scenariu original” desi omul nici macar nu se gandea la asta atunci cand a lansat filmul (in ideea ca se gandea totusi la “best movie” si “best director”). Ca idee, anul acesta a luat 4 premii pentru scenariu: incluzand Oscar, BAFTA si Globul de Aur.

Trecem la grei. 

Daniel Day-Lewis. DD Lewis cum il stie presa de peste ocean. Al 3lea Oscar pentru “cel mai bun actor”. Singurul actor cu aceasta performanta. Va las o poza cu el ca sa stiti cum arata. Omul a castigat de 2 ori Oscarul la aceeasi categorie in ultimii 5 ani si are numai 55 de ani. Asta ca sa nu o ziceti pe aia cu “pai la 90 de ani si 70 de filme cred si eu ca a luat premii”. Nu. 4 filme, 3 nominalizari si 2 premii Oscar in ultimii 15 ani.

daniel day lewis si sotia e1361821811416 Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

Am citit articole despre el cu “Is DD Lewis the best actor alive?“, iar tipul este de o modestie grava. Se spune ca mare parte din omenia sa se datoreaza sotiei sale cu care este casatorit de vreo 16 ani, fix dinainte de a se implica in proiectele care i-au adus recunostinta criticilor de film. Va las cu filmuletul de mai jos. Ca sa vedeti si umorul debordant pe care-l are tipul cat sa fie picatura care umple paharul.

[clipul este aici]

Jennifer Lawrence. 22 de ani. Mai cunoscuta pentru “The Hunger Games” decat pentru filmul pentru care a fost nominalizata.

jennifer lawrence wins falls Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

tumblr misda1a0QB1qh6kw3o1 500 Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

A venit, a castigat, a cazut pe scari (de toata lumea stie acum ca a purtat o rochie Dior), a tinut un discurs scurt, funny si bun, a aratat degetul mijlociu si a plecat acasa.

Ceea ce nu stie multa lume este faptul ca printre nominalizari se mai afla si actrita Emmanuelle Riva (Amour). In ziua galei decernarii premiilor aceasta a implinit 86 de ani, a facut drumul pana in Los Angeles tocmai din Franta, desi este bolnava, pentru a-si implini visul, fiind cea mai in varsta actrita nominalizata vreodata la un premiu.

Emmanuelle Riva Lucrurile pe care le ati ratat la The Oscars

Si ajungem la final.

Unde Argo a luat premiul pentru “Cel mai bun film”. Premiu prezentat de prima doamna a Statelor Unite, sotia lui Barack Obama. O femeie cu o imagine puternica in America si respectata de intreaga presa. Bine, asta nu are nicio legatura cu faptul ca, la Globurile de Aur, Bill Clinton (fostul presedinte SUA) a prezentat filmul Lincoln. Iar aici apar alte discutii:

In primul rand a fost anul filmelor politice, nu? Argo vorbeste despre relatia cu Iran, Lincoln despre abrogarea sclaviei, Django despre rasism si sclavie, Zero Dark Thirty despre prinderea lui Binladen de catre Obama… Stop, aici era. Oamenilor nu le-a placut umorul negru pe care Tarantino l-a facut si mai negru. Pe Zero Dark Thirty l-au considerat o schema de pr a Casei Albe, iar Argo s-a dovedit prea puternic in fata unui Lincoln fara entuziasm.

In al doilea rand, Michelle Obama a intrat printr-un fel de Skype in direct de la Casa Alba, ca sa anunte castigatorul. Pentru ca daca n-ai reusit cu un film sa aduci mai multi simpatizanti pentru sotul tau, mai bine iei din bucatica fanilor filmelor si ii aduci in casa ta. A rupt plicul sigilat si a citit castigatorul, un castigator pe care probabil l-au aflat si serviciile secrete americane atunci cand a desfacut plicul.

Inchidem subiectul prin a ne uita la poza de mai sus. Si vedem, in spatele lui Affleck, un om important despre care nu vorbeste nimeni. Nominalizat la Oscar pentru: scenariu original, scenariu adaptat, regie, actorie (rol principal si rol secundar), castigator a 3 Globuri de Aur si 2 Oscaruri (unul pentru Argo). Producatorul George “Barbat aratos” Clooney. Iar ne-bagat in seama il vedem pe Grant Heslov, prieten cu Clooney si producator al “Ides of March” si “Good night, and Good luck”, ambele nominalizate la Oscar, in anii trecuti, pentru “cel mai bun film”.

Pentru ca lucrurile foarte bune ies din munca la multe lucruri bune. 

later edit: Premiile se numesc “The Oscars” incepand cu anul acesta. Pana acum se numeau “Academy Awards”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.