Lucky number Slevin (2006)

0

The unlucky are nothing more than a frame of reference for the lucky. You are unlucky, so I may know that I am not.

Inspirat dintr-un roman grafic, “Lucky number Slevin”, este un film atat de bun, incat iti pare rau ca l-ai vazut! Sa va explic: are atat de  multe intorsaturi de situatie si sunt unanim mascate, incat cand spre sfarsit intreaga esenta a subiectului este divulgata, iti pare rau ca nu mai poti trai aceeasi surpriza, cu un suspans bine editat. Filmul te minte atat de frumos, incat ca nu ai cum sa te superi. Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman, Stanlley Tucci, Ben Kingsley, Lucy Liu: un cast care reunseste nume mari nu are cum sa dezamageasca in a trasa un story convingator. Niciodata nu mi-a placut Lucy Liu. Nu pot sa va ofer un motiv concret, doar ca am o reticenta in a o urmari. In “Lucky Number Slevin” este pur si simplu minunata. Ajutata de un scenariu destept cu multe twisturi geniale, face o echipa credibila cu Josh Hartnett. Aviz fetelor: pe o durata insemnata a filmului, Josh poarta doar un prosop de baie  pe el (ideea apartine producatorului dupa ce a locuit cu Josh si prietena sa intr-un apartament, in timp ce sceanriul era scris).

lucky number slevin 1 460x306 Lucky number Slevin (2006)

Filmul are trei planuri narative initial, insa abia in ultimele minute gasim o explicatie, asupra a tot ceeea ce am urmarit in aproape doua ore. Josh Hartnett este Slevin din titlu. Acesta are neşansa să fie confundat  cu altcineva, astfel ca pe urmele sale pornesc doi şefi mafioţi (jucaţi ireprosabil de Morgan Freeman- Seful şi Ben Kingsley- Rabinul), plus un asasin irascibil, Goodkat, interpretat remarcabil de un Bruce Willis morocanos. De subliniat ca cei doi mafiori poarta intre ei un razboi vechi de ani de zile si ca un politist neindurator incearca sa descoase itele in care tanarul Slevin este implicat. De ghinionistul nostru, pare a fi interesata si vecina Lindsey, singura dornica sa-l ajute.

lucky number slevin 2 460x252 Lucky number Slevin (2006)

Adevarul este ca nimic nu este ceea ce pare, scenaristul izbutind sa ofere o poveste bine inchegata, care pacaleste, intriga, dar multumeste intr-o masura caruia ii esti recunoscator. Filmat intr-un stil tipic filmelor cu gangsteri, mafie, pariuri, aminteste de “Pulp Fiction”, “The Usual Suspects”, astfel ca  “nostalgicii” vor gasi filmul ca pe unul revigorant. Expozitiunea este o drama fidela genului, se continua cu un thriller magistral si apeleaza la unele artificii specifice unei comedii, tocmai pentru a mai destinde incordarea spectatorului probabil frustrat Avem parte si de un plus de romantism, pe fundalul lunei lumi interlope a crimei si razbunarii. Toate capitolele intregesc pe “Lucky number Slevin”, drept unul dintre cele mai imprevizibile filme care nu trebuie ratat.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.