Love Is All You Need (2012)

0

Love is all you need este o comedie romantică daneză care ne arată încă o dată că dragostea nu ține cont de vârsta din buletin și că putem să ne îndrăgostim chiar și atunci când ne gândim mai puțin la așa ceva sau când avem de trecut tot felul de obstacole care par greu de depășit. Filmul este regizat Susanne Bier, cea care a uimit cu In the Better World, un film de cu totul altă factură decât cel de față, iar singurul lucru comun al celor două producții, în afara realizatoarei, este actrița principală Trine Dyrholm. Partener îi este nimeni altul decât fostul interpret al agentului 007, Pierce Brosnan, un actor care a cotit-o încet spre comedii romantice după ce ani de zile a fost starul mai multor filme de acțiune. Și trebuie să recunoaștem că-l prinde teribil de bine și această ipostază.

love is all you need 1 460x305 Love Is All You Need (2012)

Ida a fost diagnosticată recent cu cancer și a început un tratament specific. Femeia spera să aibă sprijinul soțului ei în această experiență dificilă și chiar dacă la nivel declarativ bărbatul îi spunea că este alături de ea faptele dovedeau contrariul. Într-o zi Ida vine mai devreme acasă și își găsește soțul făcând sex cu una dintre colegele lui de muncă.Totul se întâmplă cu puțin timp înaintea nunții fiicei lor, care urma să aibă loc în Italia. Ida decide să plece singură către locul evenimentului, dar pe drum trece prin tot felul de peripeții, iar cu această ocazie îl cunoaște și pe Philip, tatăl viitorului soț al fiicei sale. La început nu prea se suportă, el are un aer de superioritate, dar treptat vor descoperi că au mai multe în comun decât credeau la prima vedere. Dar trebuie să ignore ce simt unul pentru celălalt deoarece căsnicia copiilor este mai importantă.

love is all ypu need 2 460x306 Love Is All You Need (2012)

Love is all you need a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, având parte de o primire foarte bună atât din partea criticilor, cât și a spectatorilor. El spune o poveste de dragoste interesantă, între doi oameni trecuți de prima tinerețe, extrem de diferiți și care duc în spate o mulțime de probleme nerezolvate și pe care au refuzat mult timp să le înfrunte.
Este un film cald, nu pare făcut de o regizoare nordică, îmbină armonios rigurozitatea daneză, calmul englezesc și boemia italiană. Are personaje puternice, savuroase, replici amuzante și momente tensionate și emoționante. Singurul reproș pe care aș putea să-l fac filmului este că la un moment dat devine mult prea previzibil, mi-aș fi dorit să fie un pic mai complicat, dar asta nu-i scade cu nimic din farmec.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.