Léon (1994)

3

Mi-am propus sa vad Natalie Portman mai tanara, cu peste 15 ani mai tanara si am descoperit un fel de Amélie, in stil american. Daca nu ati apucat sa urmariti filmul saptamana trecuta la TV, atunci este un must pe lista de pelicule de vazut. Léon si Mathilda sunt un fel de Bonnie and Clyde, dar mult mai ,,ilegal” daca pot sa spun asa , veti vedea de ce.
leon el profesional img1 Léon (1994)

Léon (Jean Reno) este un asasin profesionist care ajunge, printr-o serie de evenimente dramatice, sa o ia sub aripa lui protectoare pe Mathilda (Natalie Portman), o tanara de doar 12 ani care pierde intr-o singura zi tot ce avea mai de pret. Intre Léon si Mathilda dezvolta o relatie serioasa, o relatie de iubire, pana la urma, iar Mathilda va deveni o partenera adevarata pentru Léon in actele de criminalitate. Cand aceste acte iau o latura personala, Léon va trebui sa invete ce inseamna sacrificiul, va trebui sa invete sa citeasca. Va las si pe voi sa descoperiti unde duce relatia dintre Léon si Mathilda, cat de multe isi transmit unul celuilalt, desi diferenta de varsta este foarte mare si mai ales sa vedeti cat de talentata este Natalie, mai ales ca rolul pe care il interpreteaza nu este deloc usor. Cu ce sa va mai fac curiosi? Pai, se bea foarte mult lapte in film, iar daca va ganditi ca asasinii sunt oameni lipsiti de sensibilitate, Léon este total opusul stereotipurilor. Sa fiti foarte atenti la Gary Oldman sau Stansfield in film. Am vazut ceva ,,nebuni”, in tot felul de pelicule, dar as spune ca Gary intra in topul meu 10 de astfel de interpretari.
leon2 460x345 Léon (1994)

Regia ii apartine lui Luc Besson, cunoscut pentru The Fith Element (1997) sau pentru Taken (2008). Trailerul il aveti mai jos. Astept feedback-ul vostru.

3 COMENTARII

  1. Pacat ca abia acum ai vazut filmul. Este un film impresionant. Si da, Gary Oldman face un rol nebunesc. Se aproprie de Jokerul lui Heath Ledger, ca interpretare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.