The Fifth Element (1997)

7

Circula un banc odata in care se presupunea ca daca Bruce Willis ar fi jucat in Titanic acesta nu s-ar mai fi scufundat sau ca ar fi salvat toti pasagerii aflati la bord. Asta a pornit de la faptul ca ii este caracteristic lui Bruce Willis sa joace in filme in care salveaza lumea sau in care este doar el impotriva celorlalti, si bineinteles, mai si castiga. Oricum, indiferent de filmele in care joaca, acesta ne mentine interesati si distrati fara prea mult efort din partea sa.

The Fifth Element the fifth element 7390452 1920 1200 460x287 The Fifth Element (1997)

Cam asta se intampla si in The Fifth Element, un film ce are cam de toate, extraterestrii, scenariu de sfarsitul lumii, tehnologie avansata de secolul 23 cat si fiinte mistice care ataca si salveaza pamantul.  Inca de la inceputul filmului aflam ca Pamantul va fi atacat de o forta malefica distructiva in anul 2263,iar pentru a o combate, sunt necesare cele 5 elemente : Apa , Pamantul, Focul, Vantul si un al cincilea element misterios. Suntem transpusi apoi in viitor cand extraterestrii ce ne protejau planeta trimit cel de-al cincilea element pe Pamant, fiinta suprema menita sa salveze omenirea, intruchipata de Milla Jovovich. Fugind de politie, ce o considerau periculoasa, aceasta aterizeaza in taxiul lui Korben Dallas (Bruce Willis), un fost maior in Fortele Speciale. Bineinteles ca de-aici incepe misiunea lui Korben de a salva Pamantul impreuna cu Leeloo (Milla Jovovich), misiune presarata la tot pasul cu greutati si cu o gramada de persoane ce voiau sa fure cele 5 elemente.

The Fifth Element 459x271 The Fifth Element (1997)

E un film sci-fi destul de bun pentru anul in care a fost realizat, un film cu o viziune diferita,un film ce poate parea chiar ciudat pentru unii dintre voi. Pentru mine The Fifth Element se afla printre primele pelicule SF pe care mi le amintesc sa le fi vazut si sa imi si placa. E un film excentric, din toate punctele de vedere, cu o garderoba pe masura, asigurata de Jean-Paul Gaultier. Acum filmul poate vi se pare o gluma, insa avand in vedere anul in care a fost realizat, e cel putin interesant de vazut ce gandeau scenaristii in 1997 despre viitor si cum aceasta idee a fost pusa in scena.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. […] la profit, eu una iubesc filmul asta), “The Shining”,” The Missing”, “The Fifth Element“  sau “The Rise”. Serile de inceput de saptamana se anunta „de groaza”: avem […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.