Jurnal de Cannes: 7 – Orasul Cannes

5

P1150169 460x345 Jurnal de Cannes: 7 Orasul Cannes

Chiar daca nu vorbesc prima data despre Cannes, am zis sa mai completez ce am spus pana acum. Daca zic ca este o localitate mica atunci complimentez Cannes-ul. Cred ca mai mult de 30 de minute nu-ti ia sa-l traversezi. Pe picioare. Exista bulevardul principal (La Croisette), cateva strazi mai mari (adica 2 benzi) si multe stradute inguste (one way). Trotuarele sunt insa destul de spatioase, atat de spatioase incat majoritatea restaurantelor au mese si afara, la terasa, pe trotuar. Si atat de mult ocupa (in comparatie cu dimensiunea strazii) incat daca sufli mai tare in supa atunci poti sa stropesti masinile sau scuterele din trafic:p

P1150335 460x345 Jurnal de Cannes: 7 Orasul Cannes

Un lucru interesant, pe care nu cred ca l-am surprins in poze, este faptul ca gunoierii isi fac treaba si in timpul desfasurarii evenimentelor. Adica nu este ceva de genul “hai sa lasam sa vina dimineata si facem atunci curat”. Nu. Se asigura ca totul este aranjat si ca tu nu calci pe vreo sticla aruncata pe jos. Si un alt punct, dar poate au fost niste exceptii, majoritatea gunoierilor pe care i-am vazut nu cred ca aveau varste foarte indepartate de a mea. Ma intreb, la noi, cati studenti ar fi dispusi sa lucreze ca gunoieri.

P1150293 460x345 Jurnal de Cannes: 7 Orasul Cannes

Politistii.

Revin si la ei. Domne, la francezi, politistii arata a politisti. Adica transmit siguranta, putere si mai sunt si foarte amabili (2 mi-au fost ca un ghid turistic). Din 50 in 50 de metri au fost asta-seara politisti pe strazile din Cannes. Spatiul mic si numeroasele masini puternice nu trebuie sa fie trecute ca probleme la desfasurarea evenimentelor. Iar ei erau acolo sa se asigure ca nu se intampla asta. Si ca tot vorbim despre ei, cred ca este si o bucurie a lor sa se afle in misiune in timpul festivalului. Ce-si mai clateau astazi ochii cu domnisoarele ce-si etalau rochiile pe Croisette, numa-numa. Si mai cred ca cel mai tare se umfla in pene atunci cand sunt rugati sa stea la o poza. Pai pe cati politisti de la noi i-ai ruga sa faci o poza cu ei?:))

P1150313 460x345 Jurnal de Cannes: 7 Orasul Cannes

Cersetorii.

Sunt si din astia. Am zis ca vorbesc despre romani intr-un post viitor, dar va dau un “teasing” acum. Multi cersetori sunt de fapt tigani romani. Si o zic crezand asta ci doar dupa ce i-am si auzit discutand intre ei. Dar este bine. Parca prea perfecta ar fi fost lumea la Cannes fara ei.

P1150312 460x345 Jurnal de Cannes: 7 Orasul Cannes

Plaja era astazi plina de lume, desi ma mir ca a contat faptul ca a fost o zi de weekend. Dar nu-i asa, toata lumea vrea sa se bronzeze putin macar acum la final de festival.

5 COMENTARII

  1. 1.Nici 1% din studentii pe care ii cunosc eu n-ar accepta sa fie gunoieri. Si cei 1% sunt cei care au o situatie f dificila fie sunt ff open minded, fie sunt tacaniti rau si toti sunt din provincie;) E o chestiune ce tine de ideile preconcepute, de mentalitate si de felul in care ai fost educat.
    2. Clar, pe nici un politai!:))

  2. Peste o singura cersetoare am dat cand am fost la Cannes, tiganca romanca evident :)) Si incepuse cu faze din alea “ptiu, fira-ti voi sa fiti de romani, nici aici nu reusesc sa scap de voi” =))

  3. cat de chic poate sa fie domnisoara din ultima fotografie: fara silicoane, fara piele inecata in ulei, fara unghii fucshia. e pur si simplu tanara si frumoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.